DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 2. kedd
F1

Sainz: Nem ez volt az utolsó csörténk Charles-lal

Carlos Sainz szerint a lényeg az, hogy a mai napig jó maradt a kapcsolata Charles Leclerc-rel, és mindig át tudják beszélni a dolgokat maguk között.

Barcelonában éles csatát vívott egymással Carlos Sainz és Charles Leclerc, a  két Ferrari-pilóta össze is ért az egymás elleni küzdelem során, amelyet követően mindkét versenyző elmondta a maga véleményét a médiában – főleg Leclerc szúrt oda a spanyolnak, de utóbbi sem maradt adós a válasszal.

Spielbergbe érkezve aztán Leclerc elmondta, hogy átbeszélték a dolgot, hazafelé egy repülővel utaztak és minden rendben van közöttük, az a szerencse, hogy mindig képesek átbeszélni egymással az esetleges feszültségeket – így volt ez most is.

f1-ferrari-sainz-leclerc



Sainz is egyetértett vele, de hozzátette, hogy ettől függetlenül lesznek, lehetnek még közöttük hasonló csörték, mert egyszerűen ez kódolva van a helyzetbe.

„Nyilván nem ez az első, és nem is az utolsó csörténk Charles-lal” – mondta Sainz.

„Évente egy-két ilyenünk mindig van, mert ez teljesen normális és természetes, amikor két versenyző nagyon hasonló helyeken autózik 24 futamon keresztül. Mindig egymás közeléből rajtolunk, ott vannak a rajtok, a taktikák, az előzések. Mindketten versenyző típusok vagyunk a csapat szerencséjére, és mivel ilyen közel vagyunk egymáshoz, ezért mindig lesznek ilyen kis csörtéink” – magyarázta.

„Ezek mindig is meglesznek, bár nyilván a minimális szintre akarjuk szorítani őket. A fontos dolog pedig az, hogy négy év után is jó a kapcsolatunk Charles-lal, mindig megoldottuk az ilyeneket egymás között, nem kellett a csapatfőnökök segítsége, egyszerűen átbeszéltük ketten. Néha jó lenne a médián kívül intézni, mert az nem segít és valószínűleg ez a legnagyobb hiba, de ezt leszámítva a tőlünk telhető legjobban kezeljük a helyzeteket.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: