DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 2. kedd
F1

Leclerc: Itt semmi pozitívum nincs...

Sergio Perez felelősségét firtatja a rajt utáni ütközés miatt Charles Leclerc, aki semmilyen pozitívumot nem talál a spielbergi F1-es hétvégében.

Nem szerzett pontot az F1-es Osztrák Nagydíjon Charles Leclerc, aki a rajtnál ütközött Oscar Piastrival, emiatt a mezőny végére került, és nem tudott felzárkózni a top tízbe.

A nap végén Sergio Perez felelősségét firtatta az eset miatt:

„Teljesen tönkrement a futamunk… Úgy érzem, hogy versenybaleset volt, de azért azt is érzem, hogy Checo megérkezett az egyes kanyarba úgy, hogy tudta, hogy három autó sosem fér el ott egymás mellett. Mindenesetre volt ott egy rész, nyilván arra ment rá, és minden joga megvan ehhez. De túl optimista volt, én pedig már csak utas voltam, Oscar kívül, Checo belül volt mellettem, én próbáltam helyet hagyni mindenkinek, de ez ilyenkor nem lehetséges, így összeértünk” – tekintett vissza a nullázását meghatározó momentumra Leclerc.

f1-leclerc-ferrari_8



Az interjú során megkérdezték tőle, hogy milyen pozitívumokat tud magával vinni innen a folytatásra, de erre elég világosan válaszolt:

„Óóóó, nincsenek pozitívumok, itt most nincs semmi pozitív. Szerintem nyilván jó keresni őket, amikor nehéz időszakban van valaki, de egy ilyen hétvégén nincs semmi, én nem találok semmit. Az egyetlen dolog az, hogy talán tanulni fogunk belőle, mert a beállítások terén Carlosszal ellentétes úton jártunk ma, ami értékes tud lenni.”

Leclerc a pénteki sprintkvalifikáción egy műszaki hiba miatt nem ért fel a Q3-as körére, így lett 10., majd végül hetedik lett a sprintfutamon, a nagydíj időmérőjén ő maga hibázott, így csak a hetedik helyről rajtolhatott, és ebből lett a fent említett ütközés, valamint nullázás.

Így a monacói összesen két pontot gyűjtött a sprinthétvégén, és a monacói győzelme óta három hétvége alatt összesen 12 ponttal gazdagodott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: