DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 2. kedd
F1

Hornert egy dologgal lenyűgözi Perez

„Bármi is történt...” – újra védenie kellett a védhetetlen produkciót nyújtó és szerződést kapó F1-es pilótáját a Red Bull csapatfőnökének.

Már csak a nagydíj van hátra, de eddig újabb katasztrofális hétvégét teljesít Sergio Perez: hiába a fogadkozás, az európai szezon kezdete óta a középmezőnyben autózik azzal a Red Bull-lal, amivel Max Verstappen ugyanúgy halomra nyeri magát, mint előtte.

Ausztriában eddig kibérelte a nyolcadik helyet, mindkét időmérőn és a sprintfutamon is ebben a pozícióban zárt, így innen rajtolhat a mai nagydíjon – Christian Horner csapatfőnök viszont továbbra is a szépre emlékszik vele kapcsolatban.

f1-perez-redbull-spielberg



„Minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy támogassuk és rájöjjünk, hogy mi hiányzik, mert az első négy-öt versenyhétvégén nagyon versenyképes volt. Bármi is történt, amiatt esett vissza” – fogalmazott szombat este a Red Bull csapatfőnöke.

„Suzukában, a világ egyik legkeményebb, pilótafüggő pályáján egy tizedmásodpercre volt Maxtól, itt viszont kilenc kanyar alatt nyilvánvalóan jelentősen nagyobb a lemaradása. Szóval a mélyére kell ásnunk ennek és segíteni a feljavulását” – tette hozzá Horner.

 

A szerződését nem befolyásolja a teljesítménye

A vállalhatatlan produkciók sorozata nem tényező abban, hogy több évre szóló szerződést kapott Perez – Horner szerint ezt nem vizsgálják felül a közhangulat ellenére sem.

„Checo csapaton belüli pozícióját az garantálta, amit tett érte. De nyilván mindig van nyomás, és ez független a szerződésektől, amelyekről nem fogunk részleteket mondani. Checo tudja, hogy ebben az üzletben van nyomás, főleg egy olyan autóban, amivel a másik pilóta úgy teljesít, ahogy. Az F1 ilyen, minden alulteljesítő csapattársnál jelentkezik a nyomás, a média kérdezősködik, és könnyű elveszni ebben.”

„De Checóban lenyűgöz az utóbbi négy évben az, hogy amikor jelentkezik az igazi nyomás, akkor mindig képes visszavágni, felállni. Most is mélyre kell ásnia.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: