DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 1. hétfő
F1

„Sokkal jobb lett az autó mára” – Verstappen

A szoros sprintpole után fölényesen szerezte az osztrák F1-es hétvége második rajtelsőségét Max Verstappen: a Red Bull a sprint után állított az autón, a módosítás pedig bevált.

A pénteki sprintkvalifikációhoz hasonlóan Max Verstappen a szombati időmérőn is elsőséget szerzett, de a csekély tegnapi különbséghez képest – 24 órával ezelőtt 93 ezredmásodperc döntött a holland és Lando Norris között – látványosan megnőtt az előnye.

A Q1 realitásokat nem tükröző harmadik helye után a Q2-ben Verstappen 0,547 másodperc előnyben volt az azonos kört futó Carlos Sainzhoz és George Russellhoz képest, a Q3-ban pedig 0,404 másodpercet adott az újra második Norrisnak az 1:04,314-es pole-pozíciós körrel.

„Nagyon jól alakult az időmérő. A ma reggeli tanulságok után próbáltunk kicsit állítani az autón, ami szerintem jól működött” – beszélt arról az időmérő után Verstappen, hogy a Red Bull kihasználta a sprintet követő beállításmódosítást engedélyező parc fermé szabályt. Az eredmény egy jobban vezethető autó volt annak ellenére is, hogy a tapadás romlott a hőmérséklet miatt.



„A pálya kicsit melegebb a tegnapinál, így trükkösebb volt vezetni, de az autó érzete sokkal jobb volt ma. Jobban tudtam támadni a kanyarokat, minden kigyorsítás rendben volt, élvezetes volt így vezetni.”

Verstappen első pole-ja Imola óta

„Egy ideje már nem voltam pole-ban (futamon), így nagyszerű az érzés. A csapat keményen dolgozott, hogy versenyképesebbé tegye az autót, amit ez bizonyít. Remélhetőleg a holnapi futamon is meg tudjuk mutatni” – mondta Verstappen, aki nyolcadszor indulhat pole-pozícióból vasárnap 2024-ben, de Imola óta először.

Ismét Norris indul Verstappen mellől, aki a sprinten harcra kényszerítette a háromszoros világbajnokot – Verstappen nem retten meg egy újabb felvonástól:

„Mindig jó dolog versenyezni, remélhetőleg ismét szoros csatát vívunk. De ebbe nem nagyon gondolok bele, most csak örülök annak, hogy az autó teljesített ma, amit remélhetőleg holnap versenytempóra tudunk fordítani” – zárta Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: