DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 2. kedd
F1

Sainz: Újra pattog a Ferrari a tempós részeken

Carlos Sainz nem kertelt, világosan elmondta, hogy mi a Ferrari problémája: a fejlesztési csomag előhozott egy régi problémát.

Oscar Piastri körelvétele után a negyedik helyen zárta az Osztrák Nagydíj időmérőjét Carlos Sainz, aki ezúttal csapattársa elől rajtolhat a futamon – szerinte a dobogóra lehet esélye, viszont elárulta, hogy a Ferrari fejlesztései előhozták a korábban már elfeledett delfinezést.

Ugyan Charles Leclerc tagadta, hogy ez lenne a Scuderia problémája, Sainz viszont nem kertelt:

„Bizonyos sebességtartományban nagyobb a leszorítóerő, láthatóan működik, ahol nem pattog az autó, de aztán elindul a delfinezés a tempós részeken, és ilyenkor talán többet veszítünk, mint amennyit nyerünk máshol” – foglalta össze kerek-perec a lényeget a spanyol.

f1-sainz-ferrari_7



„Minél több a tempós rész egy pályán, nyilván annál rosszabb a helyzetünk, mert annál lassabbak leszünk másokhoz képest. Ez nem ideális, de a csapat nagy erőkkel dolgozik otthon a probléma megoldásán, hogy erősebbek lehessünk Silverstone-ban” – mondta Sainz.

„Nem megyek bele a részletekbe, de az a lényeg, hogy egyrészt nem vagyunk jók a tempós kanyarokban, másrészt közben elkezdünk pattogni, ami még sokat lassít rajtunk. Szóval itt a hetes és kilences kanyarokban egy-egy tizedmásodpercet veszítünk Maxhoz képest csak egy-egy kanyarban, amit nagyon nehéz visszahozni. A pálya többi részén nagyjából egálban vagyunk” – mutatott rá a lényegre a pilóta.

„Nyilván egy lépéssel a Red Bull és a McLaren mögött vagyunk, és a Mercedesszel harcolunk, de a sprinten és az időmérőn is úgy éreztem, hogy talán egy kicsit hátrányban vagyunk hozzájuk képest is. Viszont változtattunk az autón, amitől talán gyorsabbá, ugyanakkor nehezebben vezethető vált. Nehéz volt összerakni egy kört, de elégedett vagyok a negyedik hellyel, mert ha az időmérő előtt valaki ezt mondja, akkor elfogadtam volna.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: