DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 1. hétfő
F1

Russell: Bejött az új beállítás

George Russell szerint a futamon még jobb lehet a Mercedes gumikezelése, és áldoztak egy kicsit az időmérős tempóból, így lett harmadik.

Remek kört rakott össze és a harmadik helyet szerezte meg az F1-es Osztrák Nagydíj időmérőjén George Russell – aki abszolút elégedett a Mercedes autójával, ráadásul szerinte még jobbak lehetnek majd a versenyen.

„Az autó jónak érződik most, a csapat keményen dolgozott ezeken a fejlesztéseken, és képesek vagyunk csatázni, főleg a Ferrarival. Egy kicsit még a McLaren mögött vagyunk, Max és a Red Bull pedig szárnyalt ma, de világos, hogy jó irányba haladunk” – értékelt Russell az autóból kiszállva.

f1-russell-mercedes_3



„A sprintfutam után változtattunk pár dolgot az autón, főleg a szárnybeállításon, ami segített egy kicsit, és főleg segíteni fogja a gumikopást holnap. Szóval boldog vagyok a harmadik hellyel, mert egy kicsit feladtuk az időmérőt a futam miatt” – magyarázta.

„A tény az, hogy a McLaren egy kicsit még előnyben van hozzánk képest, de most már sorozatban harmadszor vagyunk ott a top háromban, ami remek érzés” – tette hozzá.

 

Mire számít a futamon?

Verstappen és Norris mögött Piastrinak is nyílt lehetősége a sprintversenyen a zavarosban halászni – de Russell szerint neki nem lesz meg ehhez a tempója.

„A két srác keményen csatázott a sprinten, szóval talán hátradőlöm, megnézem a harcukat, és remélhetőleg elmegyek mellettük belül. De reálisan nézve gyorsabbak nálunk, mi valószínűleg inkább a mögöttünk lévőkkel foglalkozunk majd, és fontos, hogy ne veszítsünk időt azzal, hogy a két sráccal csatázunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: