DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 2. kedd
F1

Perez elárulta, hogy miért kapott ki ennyire

Világos magyarázattal szolgált a Red Bull mexikói F1-es pilótája, aki a futamtól javulást vár: szerinte a beállításaik jobban működhetnek vasárnap.

Újabb szörnyű napon van túl Sergio Perez: amíg csapattársa, Max Verstappen megnyerte a sprintfutamot és négy tizedmásodperces előnnyel megszerezte a nagydíj pole-ját is  Ausztriában, addig ő nyolcadik lett a szombati rövid versenyen, a kvalifikáción pedig szintén csak nyolcadikként zárt úgy, hogy az egy másodpercet közelítette a hátránya Verstappenhez képest.

A mexikói a hétvége előtt úgy fogalmazott, hogy a barcelonai (és kanadai, monacói, stb…) szenvedése után most már tudja, hogy mi volt a gond, megoldották a csapattal, és támadni akar, de ebből egyelőre semmi sem látszik – továbbra is a négy topcsapat utolsó szereplője.

f1-perez-redbull_3



„Sajnos nem maradt új gumink a Q3-ra, pedig nagyjából egy tizedre voltunk a második helytől. De sajnos nem volt új szett gumink a Q3-ra. Négy tizeddel kaptam ki Landótól, és szerintem ennek sajnos nagy része a gumiban volt. A Q1 szorosabb volt, mint vártuk, és csak négy szett új gumink volt” – mondta az időmérő után Perez.

„Nem tudtuk így kihozni az autóból a maximumot, de az elvégzett változtatásokkal hiszem, hogy jobb lesz a holnapi futam. Akkor derül ki, hogy valójában hol tartunk, amikor a gumikopás is jelentkezik majd” – tette hozzá a mexikói.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: