DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 1. hétfő
F1

„Mindkettőt meg akartam előzni” – Piastri

Elégedett a második helyével Oscar Piastri, szerinte nem volt meg a tempója ahhoz, hogy megtámadja Verstappent, de sok pontot szerzett a McLaren.

A harmadik helyről rajtolva a második pozícióban ért célba az Osztrák Nagydíj sprintfutamán Oscar Piastri, aki úgy tudta megelőzni Lando Norrist, hogy a brit Max Verstappennel csatázott az élen – ennek közepén tudott beszúrni csapattársa elé, akit maga mögött tartott a végéig.

A Red Bull ellen nem tudott igazán helyzetbe kerülni, de így is elégedett a hét megszerzett ponttal.

f1-verstappen-piastri-norris



„Egy helyezéssel előrébb zártam, mint ahogyan rajtoltam, de a futam második felében nem volt elég jó a tempóm” – sommázta a történteket Piastri.

„Gondoltam, hogy Max és Lando utat fog nekem nyitni arra, hogy megelőzzem őket, de ez nem valósult meg igazán. Vannak dolgok, amiket át kell néznünk az időmérőig és a holnapi nagydíjig, de egyértelmű, hogy sok pontot szereztünk, főleg a riválisokhoz képest” – tette hozzá.

 

Mire gondolt a Verstappen–Norris csatát látva?

Piastri számára az volt a kulcspillanat, amikor Norris megtámadta Verstappent, a holland pedig a következő kanyarnál visszavette a pozíciót – ezzel feltartották egymást annyira, hogy ez nyitott esélyt az ausztrálnak.

„Láttam, hogy nagyon keményen harcolnak, és azt is, hogy a négyes kanyar felé az a manőver már későn érkezik, úgyhogy tudtam, hogy a kijáraton lehet esélyem. Azt reméltem, hogy mindkettejüket meg tudom előzni, de nem így alakult. Szerintem a következő körben volt még egy esélyem megelőzni Maxot, aztán nem volt meg ehhez a tempóm. Kifizetődött, hogy türelmes voltam a rajtnál.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: