DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 30. vasárnap
F1

Gasly nem érti, honnan jönnek a pletykák

Egy hete még nem tartotta kizártnak, hogy ügyfélcsapattá válik az Alpine F1-es istállója, most viszont hitet tett a gyár elkötelezettsége mellett a szerződést hosszabbító pilóta.

A friss bejelentés értelmében még évekig az Alpine színeiben versenyző Pierre Gasly a múlt héten, Barcelonában még úgy nyilatkozott arról a lehetőségről, hogy a franciák a jövőben saját motor gyártása helyett ügyfélcsapattá válnának, hogy megbízik a vezetőség döntésében, és nincsenek aggályai ezzel kapcsolatban.

briatore-famin



Az azóta eltelt egy hétben is folyamatos téma a viry-chatilloni motorprojekt leállítása, s ezzel együtt az is, hogy a lépés tulajdonképpen az enstone-i istálló eladásának előkészítése lehet. Amikor Gaslyt Spielbergben ismét megkérdezték, hogy mit gondol arról, hogy az Alpine ügyfélcsapattá válik, a francia versenyző immáron másképp nyilatkozott:

„Nem is értem, honnan jöttek ezek a szóbeszédek. Rendszeresen, minden héten beszélek Luca de Meóval, és nyilvánvaló lett számomra, hogy ezek csak pletykák. Ő mindig is 100 százalékosan elkötelezett volt és marad az Alpine projekt mellett” – mondta a 28 éves versenyző a Renault vezérigazgatójáról.

gasly-2024

„Nagyon alaposan áttekintettem a 2026-os terveket, mert az új szabályok életbe lépésének ideje fontos volt a következő szerződésem szempontjából” – folytatta Gasly. „És számomra sosem volt kérdés, mert tudom, hogy a Renault és az Alpine mennyire elkötelezett a projekt iránt, és mennyit fektetnek a csapatba.”

A francia versenyző, aki jövőre garantáltan új csapattársat kap Esteban Ocon távozását követően, végül hitet tett az Alpine–Renault két bázisán dolgozó szakemberek mellett: „Hiszek az enstone-i és viry-i srácokban!”

gasly-barcelona-1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: