DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 30. vasárnap
F1

Vasseur: Nem fejleszt jobban a McLaren

A Ferrari csapatfőnöke nem érzi úgy, hogy a McLaren jobban, gyorsabban fejlesztene náluk. Nagyon összerázódik a mezőny és folyamatos a mozgás.

Nem ért egyet azzal a felvetéssel Fred Vasseur, hogy a McLaren jobban fejleszt, mint a Ferrari – a Scuderia csapatfőnöke szerint eltérő lépcsőkben érkeznek frissítések a csapatoknál, és nem jelenthető ki, hogy mikor melyik halad gyorsabban.

A McLaren az utóbbi négy futamból négyszer lett második (háromszor Lando Norris, egyszer Oscar Piastri), és nyerni tudott Miamiban, míg a Ferrarinak a Monacói Nagydíj megnyerése (és kettős dobogója) jelenti az egyetlen sikert az utóbbi hetekben – sőt, immár a Mercedes is utolérte, vagy éppen megelőzte a gárdát az erősorrendben.

f1-ferrari-vasseur



„A McLaren tavaly Silverstone-ban 25 másodperccel végzett előttünk, úgyhogy nem vagyok benne biztos, hogy ők gyorsabban fejlesztenek, mint mi. Elégedettek vagyunk a számokkal, amiket a fejlesztéseinkkel elérünk. Mindenki fejlődik, szóval nem úgy van, hogy ha hozol valamit, akkor előrébb léptél, ha pedig nem, akkor hátra” – magyarázta Vasseur.

„Mindenki hoz fejlesztéseket két-három futamonként, és nem szabad elfelejteni, hogy néha az újítások után kell egy-két hétvége, hogy kihozzuk a maximumot belőlük. Zárul az olló, közelít egymáshoz a csapatok teljesítménye, a fejlesztési csomagok hatása csökken. Ez így lesz a következő időszakban az év végéig” – tette hozzá a francia.

Valami hasonlóról beszélt nemrég Paul Monaghan, a Red Bull vezető mérnöke is, aki szerint közelítenek a határokhoz ebben a szabályrendszerben.

„„A szabályok erősen korlátoznak. A költséglimit is. A végtelenségig panaszkodhatnék ezekre, de értelmetlenül untatnék vele mindenkit. De lehet, hogy elérjük a plafont ezekkel a szabályokkal” – fogalmazott Monaghan.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: