DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 29. szombat
F1

Miről beszélget Leclerc és Hamilton az F1-es futamok előtt?

Gyakran látni a himnuszok előtt vagy a versenyzői parádén társalogni a jövő évi ferraris F1-es csapattársakat. A monacói várja az új kihívást.

Február elején hivatalossá vált, hogy Lewis Hamilton 2025-ben a Ferrari versenyzője lesz, miután 12 év után elhagyja a Mercedest. A hétszeres világbajnok Charles Leclerc mellé érkezik, akivel szemlátomást jó viszont ápol a brit: többször is láthattuk már idén beszélgetni őket a nagydíjak előtti himnuszokat megelőzően vagy épp a pilótaparádék során.

De vajon miről szokott folyni ilyenkor a szó a két versenyző között, szóba kerül-e esetleg az, hogy miként zajlanak a dolgok a Ferrarinál, miközben Hamilton még a Mercedes sikereiért küzd? Leclerc most megadta a választ a kérdésre a Sky F1 adásában:

f1-leclerc-hamilton



„Vegyes. Kicsit arról, hogyan mennek most a dolgok a Ferrarinál és hol állunk, de ez nagyon kis része a beszélgetéseinknek. Természetesen továbbra is száz százalékig a mostani szezonjára koncentrál a Mercedesszel, úgyhogy persze nem beszélhetünk még mindenről.”

„De csak úgy alapvetően a jövő évre való felkészülés gyanánt esetleg a közös szenvedélyeinkről szoktunk, mint például a divat és a tervezés általánosságban. Nagyjából 80-90 százalékban magánjellegű dolgokról beszélünk, hogy megy az élet, a zene, szóval ilyesmikről, ami klassz.”

 

Leclerc várja Hamilton érkezését

f1-leclerc-hamilton-2

A monacói pilóta egyúttal arról is beszélt, hogyan tekint előre annak kapcsán, hogy Hamilton lesz 2025-től a társa a Ferrarinál: „Nagyon várom. Lewis az F1 történetének legsikeresebb versenyzője. Számomra az, hogy ugyanazt az autót vezethetem, mint Lewis, elsődlegesen egy lehetőség arra, hogy a valaha volt legjobbtól tanuljak, emellett arra is motivál, hogy megmutassam, mire vagyok képes.”

„Úgyhogy roppant izgatott vagyok az új kihívás miatt. Emellett remek a kapcsolatunk is. Nagyon tisztelem Lewist és mindent, amit elért. És határozottan nagy pillanat lesz a karrieremben, hogy Lewisszal versenyezhetek, de közben együtt dolgozhatunk azon, hogy visszajuttassuk a Ferrarit a csúcsra.”

„Várom már. Hihetetlen lesz látni, hol állok hozzá képest. Mindannyiunknak megvan a különlegességei, az erősségei, a gyengeségei. Nyilván Lewis esetén biztos vagyok benne, hogy nagyon kevés gyengeség van, de egyértelműen tanulhatok az erősségeiből. Úgyhogy szuperizgalmas lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: