DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 28. szombat
F1

Szoros lesz, de bizakodó a McLaren Barcelonában

Ígéretesnek tűnt a McLaren pénteki napja a Spanyol Nagydíj előtt: az első edzésen leggyorsabb Lando Norris és Oscar Piastri is bizakodó, noha rendkívül szoros küzdelemre számítanak.

Lassan már megszokott módon ismét az egyik legerősebbnek tűnik a McLaren: a Spanyol Nagydíj pénteki első szabadedzésen Lando Norris zárt az élen, pár századdal megelőzve a második Max Verstappent, a második edzésen pedig a harmadik lett a brit, nem sokkal lemaradva az első Lewis Hamiltontól. Norris az F1 hivatalos oldalának nyilatkozva elmondta, újból nagyon szoros versenyre számít a barcelonai melegben.

„Elég jó napunk volt. Sosincs könnyű dolgunk ilyen körülmények között, sosem jó érzés. Nagyon gyorsan túlmelegszenek a gumik, nem könnyű mindent a tökéletes ablakban tartani, de összességében azt mondanám, hogy jól kezdtük a hétvégét. Az elejétől kezdve kényelmesen éreztem magam az autóban. Biztos vagyok benne, hogy Kanadához hasonlóan nagyon szoros lesz, minden azon fog múlni, hogy sikerül-e az apró dolgokon javítanunk holnapra” – mondta Norris pénteken.



Az idény eddigi részében látottakhoz hasonlóan a pénteki szabadedzéseken is pár tized lemaradással végzett Oscar Piastri a másik McLarenben tapasztaltabb kollégájához képest. A fiatal ausztrál, aki így is mindkétszer a top tízben tudott zárni, ennek ellenére bizakodó a hétvégét illetően.

„Szorosnak tűnik. Trükkös napunk volt a pálya körülményei miatt: nagyon meleg volt és sokkal kisebb volt a tapadás, mint arra sokan számítottunk. Szóval próbálgatnunk kellett a beállításokat a második szabadedzésen, még mindig van mit javítani a vezetésemet, de úgy érzem, kezdjük eltalálni az autót. Jó helyzetben vagyunk, de tényleg nagyon közel van az egész mezőny. A versenytempónk elég jól néz ki, szóval összességében megfelelő napunk volt. Talán nem a legtökéletesebb péntekünk volt ez, de egyértelműen ott vagyunk az esélyesek között, főleg akkor, ha sikerül pár dolgot még pontosítanunk” – nyilatkozta Piastri.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: