DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 28. szombat
F1

„Menjenek a p*csába!” – Briatore a kritikusainak

Flavio Briatore visszatért az F1-be az Alpine tanácsadójaként, ennek pedig sokan nem örültek. Most válaszolt a kritikusainak az olasz, aki azt is elmondta: nem akar újra csapatfőnök lenni.

A Spanyol Nagydíj versenyhétvégéjének pénteki napján jelentette be az Alpine, hogy leszerződtették Flavio Briatorét a csapat vezérigazgatója mellé tanácsadónak. Az olasz szakember korábban több világbajnoki címet is szerzett az F1-ben a francia istálló elődjeinek számító alakulatok élén, karrierjét azonban beárnyékolja a 2008-as Crashgate-botrány. Briatorét örökös eltiltással büntették akkor, amiért versenyzője, Nelson Piquet Jr. direkt csapta falnak az autóját, hogy ezzel segítse Fernando Alonso futamát. Az örökös eltiltást 2013-ban visszavonták. Briatore most válaszolt a Formula-1-be való visszatérését kritizálóknak.

„Menjenek a p*csába!” – reagált a Sky F1-nek a negatív véleményekre. „Nagyon jól ismerem a Renault vezérigazgatóját, Luca de Meót és rendkívül tisztelem őt. Nehézségekbe ütközött a csapat teljesítményének terén. Megkérdezte, hogy lennék-e a vezérigazgató tanácsadója. Talán két-három hónapon keresztül egyeztettünk, vagy még több ideig is. Úgy érzem, megvan a motivációm hozzá, meg tudom csinálni. Vissza tudjuk állítani az istállót a megfelelő útra, hogy újra jól teljesítsenek és én pont ezt szeretem, visszatérni a versengésbe.”



Amikor arról kérdezték, hogy ezzel a feladatkörrel lényegében az Alpine csapatfőnöki pozícióját fogja-e betölteni, Briatore így válaszolt: „Nem. Csapatfőnök? Van nekünk csapatfőnökünk, Bruno (Famin – a szerk.). Nincs ezzel baj. Mindenkivel együtt fogok dolgozni, Brunóval, Lucával. Ez a dolgom: neki jelentek és együtt megpróbáljuk a lehető legtöbb teljesítményt kihozni a csapatból. Nem akarom a kerekeket cserélni, nem akarom az autót vezetni. Csak versenyképes szeretnék lenni. Két év múlva el is érjük ezt a célt.”

Briatore azt is elmondta, hogy egyelőre nem született döntés arról, hogy az Alpine más gyártótól vásárolná motorjait, viszont a lehető legjobb opciót fogják választani annak érdekében, hogy újra versenyben legyenek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: