DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 28. szombat
F1

Norris: Maxot nem lehet megkérdőjelezni

Lando Norris is érez esélyt a Red Bull legyőzésére, de figyelmeztet: Max Verstappennek nincs gyenge pontja, tökéletesen kell teljesíteni ellene.

Oscar Piastri a héten arról beszélt, hogy a McLarennek akár már idén is lehet esélye a vb-címre, erről kérdezték meg a Spanyol Nagydíj csütörtöki sajtónapján Lando Norrist, aki ennél azért óvatosabban fogalmazott.

„Szerintem ez kemény, de valószínűleg most több lehetőség kínálkozik, főleg ha a Mercedes is csatlakozik a harchoz, mert úgy nagyobb pontkülönbségek alakulhatnak ki. Egy rossz hétvége Max számára eddig egy harmadik-negyedik helyet jelentett, most már lehet abból ötödik-hatodik is, és ha te vagy az, aki ilyenkor nyer, akkor egy hétvége alatt is sok pontot lehet hozni. Szóval így nagyobb az esély” – mondta Norris.

Ezzel együtt a McLaren brit pilótája figyelmeztet: Verstappen nem az a versenyző, akit csak úgy le lehet győzni.

SI202406080826_hires_jpeg_24bit_rgb_resize



„Maxnál a rossz hétvége sosem rossz igazán, úgy is sok pontot szerez, minden területen erős. Ritkán hibázik, ritkán ront el időmérőt. De talán most, hogy nagyobb a nyomás, ez talán változhat, mert ilyenkor mindig könnyebb hibázni” – magyarázta.

„De kemény a helyzet, mert Maxot semmilyen területen nem lehet megkérdőjelezni, semmilyen gyengesége nincs. Lehetséges utolérni őt, de nagyon jó és nagyon kiegyensúlyozott autó kell hozzá. Mostanában nekik egy kicsit több volt a hullámvölgyük, szóval nekünk kell annak lenni, akik ott vannak ilyenkor a mezőny élén.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: