DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 16. kedd
F1

„Változtatni kell a 2026-os F1-es szabályokon” – Wolff

A motorokhoz már nem lehet nyúlni, de az FIA által kitalált autók így nem lesznek jók: a Mercedes vezére szerint muszáj változtatni a szabályokon.

Még mindig nem tiszta minden az F1 2026-os szabályaival kapcsolatban, de Toto Wolff szerint a motorokhoz nem lehet hozzányúlni, azok véglegesek – de az aköré kigondolt karosszéria még nem az igazi, hiába mutatta be nemrég a szabályzatot az FIA.

A Mercedes vezére úgy gondolja, hogy lesznek még változtatások ahhoz képest, mert egyszerűen szükségesek.

m438993_resize„A motor terén a hajó már elment, vannak csapatok, amelyek úgy érzik, hogy hátrányban vannak, és mások, az autógyártók úgy érzik, hogy jó munkát végeztek. Ez normális, megszokott küzdelem a szabályokkal kapcsolatban” – mondta Wolff.

„A karosszériával kapcsolatban az FIA és a csapatok egyetértenek abban, hogy optimalizálni kell a szabályokat, mert az autók teljesítménye ezen a ponton nem elég jó. Biztos vagyok benne, hogy ezt el tudjuk majd érni. Vannak változtatások, amelyek lehetségesek, és amiket meg is kell lépnünk, de a motor terén a folyamat már túlságosan előrehaladott.”

A problémát az okozza, hogy a motorok miatt túl nehezek az autók, ahogy arra Max Verstappen is utalt nemrég – ezen pedig már nem lehet változtatni, viszont így az autó többi részével kényszerpályán mozog az FIA és a csapatok is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: