DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 14. vasárnap
F1

Mercedes: Gyorsabbnak láttatott minket Montreal

Az Ezüst Nyilak F1-es technikai igazgatója szerint előreléptek az új első szárnnyal, de az igazi erőfelmérő majd Barcelona és a következő pályák lesznek.

A Formula-1-es Kanadai Nagydíj egyik pozitív meglepetése a Mercedes teljesítménye volt: George Russell révén pole-pozíciót és dobogót szereztek a mögöttünk hagyott hétvégén, míg Lewis Hamilton negyedikként látta meg a kockás zászlót.

Toto Wolff csapatfőnök, valamint a riválisok is elsősorban az új fejlesztésű első szárnyban látták a Mercedes előrelépésének okát, amelyet Russell már Monacóban is megkapott, itt azonban mindkét versenyző használhatta. James Allison, a Mercedes F1-es technikai igazgatója is elmondta a csapat szokásos futam utáni videójában, hogy javultak az új első szárnnyal:

M439876_resize„Számítottunk rá, hogy jól fog teljesíteni. Vártuk, hogy kicsit jobban fog teljesíteni Kanadában, mint Monacónál, mivel bár ez is szokatlan pálya, de azért mégis hagyományosabb, mint Monaco. És valóban több teljesítményt jelentett.”

„Könnyebbé tette az autó vezetését, jobban kiegyensúlyozott lett, és inkább volt a versenyzők barátja, semmint olyasmi, amivel harcolniuk kell, ami a problémát jelentette a szezon első szakaszában” – mutatott rá a szakember.

 

Barcelona lesz az igazi erőfelmérő

Allison kijelentette, hogy a fejlesztés révén szélesebbé vált a W15-ös működési tartománya, de azt is hangsúlyozta, hogy majd a soron következő versenyek és pályák adják meg az igazi választ arra, hogy valójában mekkorát is léptek előre:

M439887_resize

„A végrehajtott változtatások határozottan jobbá tették az autót, és ez igaz lesz minden pályán, ahova megyünk. Montreal karakterisztikája valószínűleg gyorsabbnak láttatta: szerintem esélyesebb, hogy versenyképesebbek leszünk ugyan a következő futamokon, de nem közvetlenül a mezőny elejében.”

„A következő pályák keményebb tesztet jelentenek az autónak: forró aszfalt, nagyobb kanyarsebességek, és így tovább. Ugyanakkor azt is tudom, mik érkeznek, mikkel szeretnénk tovább javítani az autón.”

„A kihívás az, hogy továbbra is hozzuk a fejlesztéseket, méghozzá olyan ütemben, amellyel a többiek nem tudnak lépést tartani. És mindezzel az autónkat a mezőny elejére erőszakoljuk mindenkinek a következő hetekben és hónapokban elvégzett erőfeszítései révén, hogy olyan vagy még jobb hétvégénk lehessen bármely jövőbeli pályán, mint Montrealban” – fogalmazott Allison.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: