DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 30. vasárnap
F1

Sainz: Kockáztatnom kellett, ez lett belőle

Borzasztóan lassú volt a Ferrari Kanadában, nem lehetett vele előzni, a végén próbált rizikózni a spanyol, de ebből jött a kiesést eredményező hiba.

Katasztrofális hétvégét zárt Kanadában a Ferrari, hiszen Charles Leclerc-nél technikai hiba lépett fel, Carlos Sainz pedig saját hibájából esett ki – egyiküknek sem volt esélyük sok pontra, csak egy-kettőre, de végül nullázott az istálló, ami különösen a monacói győzelem és kettős dobogó után nagy pofon.

Sainz szerint annyira lassú volt az autó, hogy egyszerűen kockáztatnia kellett vele – ezért következett be a csúnya hiba:

f1-sainz-ferrari-kanada



„Ez egy olyan futam volt, ahol a teljesítmény sosem jött meg. Voltak kisebb sérülései az autónak az őrült versenyen történt egy-két koccanás miatt, de sosem volt elég tempó ahhoz, hogy előzni tudjak” – mondta a futam után a spanyol pilóta.

„Csak akkor kezdtem azt érezni, hogy most talán nyílik valamennyi esély egy-két pont megszerzésére, amikor a végén slickeken mentünk, ott felgyorsultam. Próbáltam kockázatot vállalni annak érdekében, hogy meg tudjak előzni valakit a DRS-vonatban, ennek érdekében a kettes szektorban kellett igazán közel maradni. Ott valószínűleg rámentem a vízre, de nem tudom, a kanyar közepén úszott el az autó” – tekintett vissza a hibájára.

„Nagyon gyenge, nagy csalódást okozó hétvége volt az egész csapat számára, mert sosem volt meg a tempónk. Szerintem Kanada egyszeri alkalom volt, egy különleges eset, és meg kell értenünk, hogy mi történt. Világos volt, hogy a többiek másképp készítették elő a gumikat az időmérőn, mint mi” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: