DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 8. hétfő
F1

Norris: Miamiban segített rajtam a biztonsági autó, most nem – ez a versenyzés

A McLaren britje nem érez frusztrációt a biztonsági autó okozta helyzet miatt: a pódium második fokával is elégedett, és csapata fejlődését méltatta a Kanadai Nagydíjat követően.

Izgalmas futamon van túl a Formula-1 mezőnye Kanadában: a változó időjárási körülmények nehéz pillanatokat okoztak, egy biztonsági autós fázis pedig felborította az előtte kialakult sorrendet. Lando Norris Sargeant bukása előtt vezette a nagydíjat, azonban rosszul jött ki a lépés a kerékcserék alatt a britnek, így végül a második helyen ért célba.

„Egy igazi káosz volt, eseménydús futam” – értékelt a leintést követően Norris. „Őszintén, szerintem jól vezettem, a starttól a végéig. Az első két etap nagyon erős volt, elképesztő tempót produkáltunk, de a biztonsági autó visszatartott – ahogyan Miamiban segített rajtam, most hátrányba kerültem miatta. Azonban úgy érzem, hogy részemről ez egy tökéletesen kivitelezett futam volt, csak most nem volt elég szerencsém, ez van. Izgalmas volt, ezek a körülmények nagyon stresszesek az autón belülről, de élvezetesek is!”



A biztonsági autó miatti pozícióvesztést így értékelte a brit: „Az első etapom végén az élen voltam, talán körönként két-három másodperccel gyorsabban a többieknél. Csodálatosan alakultak a dolgaim, de ez Montreal, mindig történhet valami, ami felülírja a történéseket. Gratulálok Max-nek, remek versenyt teljesített, nem hibázott. Jól éreztem magam, erős pontszerzés ez a csapatnak – kiemelkedő hétvége.”

„Miamiban az én előnyömre vált, hogy bejött, így nem fogok most emiatt panaszkodni. Erről szól a versenyzés, néha történnek váratlan dolgok – de a futamunk remek volt, az autónk nagyon erős. Hatalmas köszönet a csapatnak, hiszen közeledünk: jó érzés harcolni a dobogós helyezésekért.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: