DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

„Visszafejlődött a Red Bull” – örül a rivális gondjainak a Mercedes

James Allison szerint akkor van gond, ha egy csapat már nem bízik a saját eszközeiben, és reméli, hogy ezek a problémák megzavarják a Red Bullt.

Inkább visszafejlődött a legutóbbi fejlesztési csomagjával a Red Bull – így fogalmazott James Allison, a Mercedes technikai igazgatója. 

A világbajnok alakulatot szinte utolérte az utóbbi hetekben a Ferrari és a McLaren, az elmúlt pályák nem igazán feküdtek az RB20-asnak, és bár Allison is egyetért sokakkal abban, hogy a „rendes” pályákon majd újra a Red Bull lesz a favorit, de nem érzi úgy, hogy az energiaitalosok legfrissebb módosításai (Imolába egy új padlólemezt és egy új első szárny érkezett) elérték volna a kívánt hatást.

„Azt hiszem, hogy amint meglesz a megfelelő kanyarsebesség, akkor újra hasznosak lesznek ezek, de úgy tűnik, hogy az előrelépésük inkább visszalépés volt. Szóval szurkolunk, hogy ez megzavarja őket” – tette hozzá viccelődve Allison.

f1-james-allison-mercedes-1_1



„Ha egy fejlesztési csomag nem működik, az megnehezíti az életet, mert abban a pillanatban, hogy már nem bízunk az eszközökben, akkor hátrálni kell, és rengeteg időt lehet ezzel elbukni. Az idő a legnagyobb barátunk, annak elveszítése pedig a legnagyobb ellenségünk” – mondta a szakember.

A Red Bull eszközeinek pontatlanságára már dr. Helmut Marko is tett utalást Monaco előtt, amikor arról beszélt, hogy a kerékvetőknél jelentkező problémával csak a valóságban találkoznak, a szimulátorban nem, és ez jelenti az igazi gondot, mert így sokkal nehezebb megoldani a helyzetet.

Ilyen szituációkról pedig pont Allison és a Mercedes tudna sokat mesélni, hiszen az elmúlt két évben rendszeresen ütköztek hasonlóba.

„Mindig mindenki szereti a másik szenvedését ebben a játékban” – mondta a technikai igazgató.

Ami pedig a Mercedes formáját illeti:

„Én most csak arra gondolok, hogy jelenleg jobban állunk, mint két futammal ezelőtt és remélem, hogy még jobb helyzetben leszünk pár futam múlva. Kínosan gyengék voltunk az év elején, most közel vagyunk a harchoz, még egy kis lépés és ott leszünk” – mondta Allison.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: