DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 2. kedd
F1

Norris: Jól összeraktam a körömet, elégedett vagyok a harmadik hellyel

A McLaren britje annak ellenére is örül a harmadik helyének, hogy mindössze 21 ezreddel volt lassabb Russell és Verstappen köridejénél – azonban bízik benne, hogy a futamon képes lesz előrébb kerülni.

A harmadik helyre kvalifikálta magát Lando Norris a Kanadai Nagydíj szombati napján. A brit mindössze 21 ezreddel maradt le George Russell és Max Verstappen egyező idejétől – mivel a Mercedes britje futotta előbb a köridőt, ő szerezte meg az elsőséget a vasárnapi futamra.

Norris az időmérőt követően így értékelt: „Nagyon örülök az eredménynek, és gratulálok Mr. Russellnek – az egész hétvégén megvolt a tempója, így megérdemelte ő is és a Mercedes is. Elégedett vagyok a harmadik hellyel, bár amikor ennyire szoros a végeredmény, mindig eszébe jut az embernek, hogy mit tehetett volna még. De jó pozícióból indulhatok holnap, izgatottan várom.”



A trükkös időjárási körülményekről így fogalmazott: „Ez Montreal, ezért szeretjük: az egyik legjobb helyszín az évben. Szeretjük, ezért mosolygunk itt ennyit – igaz, hogy meg tudja nehezíteni a dolgunkat a pálya, nagyon sokszor olyan érzése van az embernek vezetés közben, hogy bele fog menni a falba… Azonban amikor sikerül egy jó kört összerakni és elérni vele a harmadik helyet, nem ad okot panaszkodni.”

Arról, hogy mekkora esélyt lát egy újabb futamgyőzelemre, így véleményezett: „Holnap csak kettőt kell előznöm – könnyű lesz, egyszerű munka… Viccet félretéve, kíváncsian várom, hogy mit tudunk kihozni a csomagunkból, hiszen jó a tempónk, az elmúlt futamokon remek teljesítményt nyújtottunk. Ennek ellenére két nagyon gyors pilóta lesz előttem, és nagyon gyors pilóták mögöttem, ezért izgalmas lesz a holnapi nap.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: