DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 4. csütörtök
F1

Norris szerint a Ferrari most jobb a McLarennél

Lando Norris szerint a McLaren keveset körözött száraz pályán, Oscar Piastri viszont magabiztos a pénteki napot követően.

A Ferrarinál bizakodnak, a Mercedesnél Lewis Hamilton is optimista, a győzelemre hajtó McLarennél viszont nem igazán tudják, hogy mire számítsanak a folytatásban a Kanadai Nagydíjon.

Lando Norris ugyan az élen zárta a pénteki első szabadedzést, de túl sok következtetést ebből nem lehet levonni, és a brit úgy érzi, hogy nem gyűjtöttek elég tapasztalatot az első nap során.

„Igazából nem tanultunk eleget száraz körülmények között, ha lehetek őszinte. Mi teljesítettük a legtöbb kört az egész mezőnyben száraz pályán, ami nem a legjobb, bár vízen kellő mennyiséget mentünk” – értékelt a nap végén Norris.

„Jelenleg úgy tűnik, hogy egy kicsit le vagyunk maradva, a Ferrarik látszólag egyértelműen előrébb járnak. Nem tudom, hogy pontosan hol tartunk, mert a körülmények változnak, és nagy különbségek tudnak lenni a körök között. Nem tudom” – bizonytalankodott a brit.

f1-mclaren-norris-kanada



Oscar Piastri sem cáfolta meg csapattársa véleményét:

„Nem tudom, hogy azt a szót használnám-e, hogy ’eleget’, de valamennyit azért tanultunk. Ezt most nehéz megmondani…” – fogalmazott az ausztrál.

„A pályát újraaszfaltozták, azt jó volt kipróbálni, és bár továbbra is dobálós itt-ott, de szerintem a régi karaktert megőrizte, ami jó. Az átmeneti gumikon jól néztünk ki, de száraz pályán a közepes slickeken voltunk kint, szóval… nehéz megmondani, hogy hol tartunk, de szerintem mindenki ugyanazon rágódik” – tette hozzá.

„A vizes pálya lehetőséget adhat nekünk, a múltban alapvetően jól mentünk ilyen körülmények között, változó kondíciók mellett, vagy esőben. Viszont nyilván most, hogy száraz pályán, alapesetben is az élen harcolunk, mi inkább veszíthetünk ezzel, és mások nyerhetnek – de magabiztos vagyok, szerintem bármilyen pályán gyorsak lehetünk” – tekintett előre Piastri.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: