DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Hamilton: Most jól reagál az autó!

Elégedetten értékelte a pénteki teljesítményt Lewis Hamilton, szerinte jól mozgott a Mercedes autója, így bizakodva várja az időmérőt.

Az élmezőnyben érzi a Mercedest a pénteki nap után Lewis Hamilton: ugyan az eső, a felszáradó pálya és miegymás miatt nagyon nehéz igazán olvasni az autók tempóját, de a hétszeres világbajnok számára az a lényeg, hogy a W15-ös úgy reagál, ahogy azt ő szeretné, márpedig ezt nem sűrűn szokta hangoztatni.

Az első szabadedzésen negyedik, a másodikon pedig hetedik lett, de most nem a köridő a fontos – az autó viselkedése alapján bizakodva várja a szombati időmérőt.

f1-hamilton-mercedes-2024_2



„Az autó erősnek érződött pénteken, és nem is fejeztem be a leggyorsabb körömet. Ez az egyik legjobb pálya, ahova ellátogatunk, szóval ezt most nagyon élveztem. Az utóbbi időben a szombatok komoly kihívást jelentettek számunkra, de most magabiztosnak éreztem magam az autóban, mert reagál a mozdulataimra. Összességében nem fogjuk tudni, hogy hol tartunk, csak majd az időmérőn, de ez egy nagyon jó nap volt” – értékelte a pénteki eseményeket Hamilton.

„Ezen a pályán fel kell építeni a tempót, ki kell hozni a maximumot a megtehető köreinkből, most ráadásul a körülményeket, és az új aszfaltot is meg kellett érteni. Jól éreztem magam” – tette hozzá a brit pilóta.

George Russell egyébként második lett a második szabadedzésen, ő is elégedett volt a Mercedesszel – és ahogy felvezető videónkban kihangsúlyoztuk, itt az utóbbi két évben is felülteljesített magához képest a csapat…

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: