DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 7. vasárnap
F1

Alonso szerint lutri lesz a montreali hétvége

Fernando Alonso nem számít egyszerű menetre Kanadában, a kétszeres világbajnok versenyző szerint lutri lesz számukra a montreali hétvége.

Nem szokványos módon alakult a Kanadai Nagydíj pénteki napja, körülbelül 75 perccel az első szabadedzés előtt jégeső zúdult a pályára, amit heves esőzés követett. Az első gyakorláson emiatt rendkívül kevés kört tudtak teljesíteni a versenyzők, a második szabadedzésen azonban már több pályaeseményt láthattunk.



A második szabadedzést elsőként záró Alonso így nyilatkozott a pénteki napot követően: „Ez egy trükkös nap volt mindenki számára, az első és a második edzésen sem tudtunk sok kört megtenni. Sem száraz, sem vizes körülmények között nem teljesítettünk mérvadó köröket, kicsit a semmi közepén vagyunk.”

„Az időmérőn és a versenyen is hasonló körülmények lehetnek, szóval a gyűjtött adatok nagyon hasznosak. Precíznek és élesnek kell lennünk, amikor az adatokat elemezzük. Egy megfelelő döntés akár öt másodpercet is jelenthet, míg egy rossz döntéssel elveszítheted az egész versenyt.”

A montreali pályát nemrégiben egyébként újraaszfaltozták, Alonso erre is kitért a nyilatkozatában: „Rendben volt a pálya. Nem túl tiszta, kissé koszos, ugyanakkor egészen jó a tapadás. Meg kell néznünk teljesen vizes körülmények között is a pályát, hogy van-e valahol aquaplaning vagy hasonló jelenség.”

„Mindezek mellett ez egy nagyon érdekes hétvége lesz kívülről nézve, nekünk azonban egy lutri. Fontos lesz, hogy melyik pillanatban milyen keveréken fogunk körözni – majd meglátjuk, hogy sikerül-e jó döntéseket hozni” – tette hozzá Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: