DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 26. szerda
F1

Sajtó: Newey három évre a Ferrarinál

Sajtóértesülés szerint már megszületett a megállapodás, 2025 elejétől Maranellóban dolgozik a Red Bulltól távozó sztármérnök.

Három évre szóló megállapodást köthetett Adrian Newey a Ferrarival – számolt be saját forrásaira hivatkozva a BusinessF1. A lap úgy tudja, hogy a Red Bulltól az év végén távozó mérnökzseni már 2025-ben elkezd dolgozni Maranellóban, a szerződése pedig 2027 végéig szól és összesen 105 millió dollár szerepel benne.

A lap azt is hozzáteszi, hogy információi szerint ezt a szerződést a felek már a Miami Nagydíj előtt aláírták – április 29-én, Londonban kerültek rá a szükséges szignók, a Ferrari felsővezetése Miamiban menet állt meg itt és találkozott Newey-val, valamint a stábjával.

f1-newey-2024



A szakember ügyeit ugyanis a hírek szerint Eddie Jordan tárgyalta le, akinek 5 millió dolláros jutalék üti a markát – érdekes módon azt nem sokan tudták, hogy Jordan Newey menedzsere, amíg utóbbi ezt fel nem fedte május elején, amikor hivatalossá vált a Red Bulltól való távozása.

A Ferrarihoz szerződéséről a Business F1 szerint nem várható hivatalos közlemény a közeljövőben, jelenleg pedig az április 30-án beadott felmondása utáni kertészkedési szabadságát tölti – a brit jogszabályok szerint maximum nyolc hónapig lehet valakit visszatartani, és az azonnali hatályú felmondás után így már 2025 elején dolgozni is kezdhet új állomáshelyén.

Az időzítések így érdekesek: hétfőn aláírta az új szerződést a Ferrarival, kedden felmondott a Red Bullnál, szerdán pedig jött a bejelentés – amennyiben a Business F1 információi helyesek.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: