DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Győzelmi esélyeket vár az F1-es Kanadai Nagydíjon Leclerc

Charles Leclerc arra számít, hogy a Red Bull most sem lesz csúcsformában, és szoros lesz a csata a McLarennel is: ha mindent jól csinálnak, lehet esélyük.

Nem érzi esélytelennek a Ferrarit Montrealban Charles Leclerc – a monacói győztes úgy gondolja, hogy a Red Bull autójának ez a pálya sem fog igazán feküdni, bár nem lesz olyan rossz helyzetben a világbajnok, mint legutóbb volt.

Későbbre viszont azt jósolja, hogy a normál pályákon visszatér az élre és ugyanolyan előnyben lesz az energiaitalos alakulat, mint volt korábban – csak reméli, hogy az ilyen pályákon is sikerül közelíteniük majd a riválishoz.

„Sorozatban harmadszor lesz fontos az, hogy ki hogyan megy át a kerékvetőkön és az úthibákon. Az úthibák itt annyira nem vészesek Montrealban, mert a tél folyamán újraaszfaltozták a pályát, de a kerékvetők jelentősek” – mondta a Formula.hu részvételével zajló beszélgetésen Leclerc Kanadában.

f1-leclerc-ferrari-kanada



„Szerintem most még hasonló lesz a trend, aztán Barcelonától a Red Bull tesz egy lépést előre, csak remélem, hogy nem ez lesz a helyzet. Mi jó munkát végeztünk eddig, hiszen az év elején egy lépéssel a Red Bull mögött voltunk, most pedig nem nagyon messze, nem vesztettünk sok pontot, és ez a legfontosabb. Magunkra kell figyelnünk, és remélhetőleg minél gyorsabban hozni tudjuk a fejlesztéseinket, hogy a normál pályákon is csökkenthessük a hátrányunkat, és nyomás alá helyezzük a Red Bullt” – vázolta az erőviszonyokat a Ferrari pilótája.

 

Győzelmi esélyeket vár

Az utóbbi években nem volt igazán versenyképes Kanadában Leclerc, 2022-ben viszont csapattársa, Carlos Sainz meghajtotta a győzelemért Verstappent, és kis híján nyerni tudott. A monacói most is jó esélyeket vár.

„Az utóbbi években egy olyan autó hiányzott itt, amivel nyerni lehetett volna. Tavaly az időmérőn szenvedtünk, a futamon jó volt a tempónk, de túl hátulról rajtoltunk. Idén azt hiszem, hogy nyílhat lehetőségünk. Ahogy mondtam, nem hiszem, hogy ez a pálya kiemeli a Red Bull erősségeit, szóval talán lehet esély. Közel leszünk egymáshoz a McLarennel és a Red Bull-lal, és ha mindent jól össze tudunk rakni, akkor jobb eredményt érhetünk el, mint az elmúlt években.”

A Kanadai Nagydíj beharangozóját megtaláljátok YouTube-csatornánkon:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: