DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 2. kedd
F1

Sainz: A Red Bull az esélyes, de...

A normál pályákon újra Red Bull-elsőséget jósol a Ferrari F1-es pilótája, de úgy érzi, hogy ők és a McLaren is képes nyomást helyezni a világbajnokra.

Carlos Sainz arra számít, hogy a klasszikus, hagyományos, igazi versenypályákon újra fölényben lesz majd a Red Bull – ha nem is olyan domináns formában, mint korábban, de az előttünk álló versenyhétvégéken újra az RB20-ast várja az első helyre.

A Ferrari pilótája abban egyetért csapattársával, Charles Leclerc-rel, valamint az olaszok és a McLaren többi képviselőjével, hogy szorossá vált a küzdelem, de a realitás szerinte még mindig az, hogy a Red Bull az első.

05-scuderia-ferrari-monaco-gp-thursday-gallery_c1d3862c-9e2a-4f5c-a661-8d9ba8b3eb69_resize



„A józan eszem azt mondja, hogy a normál pályákon továbbra is a Red Bull lesz a favorit. Talán, remélhetőleg nem lesz olyan domináns, mint ahogy korábban láttuk, de hogy esélyes lesz-e? Igen. De szoros lehet a küzdelem akár a bajnoki címért is a McLarennel és velünk, mert szerintem mi hárman hasonló szinten vagyunk” – mondta a Ferrari spanyolja.

„Az utolsó rendes pálya Imola és Miami volt, ha azokat megnézzük, akkor nagyjából fél tizedmásodperccel voltunk a McLaren és egy-kettővel a Red Bull mögött. Ez azt jelenti, hogy minden kis fejlesztés, minden kis előrelépés, akármi képes lehet az autóból potenciális győztes autót csinálni. Monaco más, ott mindig erősek voltunk, itt és Monacóban mindig kidomborodik a Ferrari ereje” – tette hozzá Sainz.

„24 pontra vagyunk a Red Bulltól a konstruktőri bajnokságban, így képesek vagyunk nyomást helyezni rájuk. Láthattuk a monacói időmérőn is, hogy Max hibázott a Q3-ban, Checo kiesett a Q1-ben. Ott kell lennünk, láthatjuk, hogy ezek a dolgok a Red Bull-lal is megtörténhetnek” – mondta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: