DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 2. kedd
F1

„Rövidesen bejelentem a terveimet” – Ocon

Mindig különleges hely lesz a francia számára Enstone, hiszen ott indult a profi karrierje. Az F1-es csapat vezére köszöni a hungaroringi győzelemben kicsúcsosodó szép emlékeket.

Hétfő kora délután az Alpine bejelentette, hogy Esteban Ocon a 2024-es idény végén távozik az alakulattól. Érdekes a kommunikáció időzítése, hiszen épp egy héttel azt követően került rá sor, hogy a francia pilóta Pierre Gaslyval történt monacói ütközése után Bruno Famin csapatvezető komoly következményekről beszélt – jóllehet, mint ahogy arról utazó tudósítónk, Mészáros Sándor írt már: korábban is hallani lehetett arról, hogy az egyszeres nagydíjgyőztes lelépne Enstone-ból.

f1-ocon-alpine-1



A mostani közlemény szerint közös megállapodás született arról, hogy Ocon elhagyja a gárdát, amellyel amúgy is a 2024-es évad végén járt le a szerződése. A nyilatkozatában emellett a szép emlékeket emelte ki, és azt is megjegyezte, hogy hamarosan eldől az is, mit tartogat számára a jövő:

„Jelentős szakaszát jelentette az életemnek, hogy ennél a csapatnál versenyeztem a Formula-1-ben. Bár öt évig szerepeltem itt teljes állású versenyzőként, a profi pályafutásom is Enstone-ban indult még tinédzserként, úgyhogy mindig is különleges hely lesz számomra.”

„Volt néhány nagyszerű pillanatunk együtt, ahogy néhány kemény pillanatunk is, és határozottan hálás vagyok mindenkinek a csapatnál ezért az emlékezetes időszakért. Nagyon rövid időn belül bejelentem a terveimet, de közben teljes mértékben arra koncentrálok, hogy jól teljesítsek ezen csapat számára és sikeres legyen az idény hátralévő részére.”

f1-ocon-alpine-2

Eközben Bruno Famin, az Alpine immár véglegesített F1-es csapatvezetője így kommentálta a bejelentést: „Először is szeretnénk köszönetet mondani Estebannak a csapat iránt az előző öt évben mutatott elkötelezettségéért. Ez időszak alatt átéltünk együtt néhány fantasztikus pillanatot, amelyek közül a legjobb a 2021-es Magyar Nagydíjon jött el egy emlékezetes győzelemmel.”

„Még hátra van 16 versenyünk 2024-ben, amelyet azzal a világos céllal teljesítünk, hogy fáradhatatlanul hajtsunk együtt csapatként a pályán elérhető legjobb eredményekért. A legjobbakat kívánjuk Estebannak a versenyzői karrierje következő fejezetéhez, amikor eljön ennek az ideje.”

A két kérdés természetesen az, hogy ki érkezhet Ocon helyére és hol köthet ki a francia pilóta. Előbbire az Alpine tartalékosa, Jack Doohan lehet az egyik esélyes, de Mick Schumacherről is jelöltként beszélt nemrég Famin – de természetesen más opciók is szóba jöhetnek. Ami pedig Ocont illeti: vele kapcsolatban az előző hetekben a Williams és a Haas mellett a Sauber/Audi merült fel, amennyiben Carlos Sainz nem igazolna hozzájuk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: