DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 7. vasárnap
F1

„Csak egy vágyálom” – Steiner szerint Newey és Sainz se megy a Williamsbe

Carlos Sainzra és Adrian Newey-ra is szemet vetett a Williams, az ex F1-es csapatfőnök szerint viszont csak a grove-i istálló vágyálma kettejük megszerzése.

Az elmúlt hetekben többeket is szóba hoztak a Williams csapatával kapcsolatban: a Ferraritól 2024 végén távozó Carlos Sainz és a Red Bulltól elbúcsúzó mérnökzseni, Adrian Newey neve is felmerült a sajtóban annak kapcsán, hogy esetleg a brit istállónál köthetnek ki. James Vowles csapatfőnök megerősítette, hogy valóban fontolóra veszik Newey leigazolását, valamint már „könnyed egyeztetéseket” is folytattak. Günther Steiner, a Haas volt csapatfőnöke a Red Flags podcast adásában viszont úgy fogalmazott, hogy szerinte csak a Williams vágyálma az előbb említettek leigazolása.

„Pár hete még arról volt szó, hogy Adrian Newey odaigazol. Most már nem hallok erről. Nem hiszem, hogy szóbeszéd. James nyíltan beszélt erről, úgyhogy nem az. Ha a csapatfőnök kijelenti, hogy beszélt Adriannel, persze, hogy a sajtó fel fogja fújni.”

„Nem tudjuk, hogy komoly-e a dolog, de én azt mondanám, hogy ez inkább csak egy vágyálom nekik. Természetesen fogsz beszélgetéseket folytatni emberekkel, ezt is kell tenned, de mielőtt ezt bevallanád, először meg kéne bizonyosodnod róla, hogy valóban be fog-e következni a dolog. Ha Toto vagy Fred (Wolff és Vasseur, a Mercedes és a Ferrari csapatfőnöke – a szerk.) elmondaná, kikkel beszélnek egy nap, azt gondolnánk, hogy a csapatnak szüksége van egy új épületre, hogy mindenki beférjen” – viccelt Steiner.



A korábbi csapatfőnök nem lát realitást Newey szerződtetésére a Williamshez, illetve azt sem tartja okos dolognak, hogy Vowles nyíltan vállalja a mérnökkel folytatott beszélgetéseket, hiszen ha nem jön össze a megegyezés, az kissé kellemetlen lehet a csapatnak.

„Dobálóznak a szavakkal. Azt mondják, hogy idehozzuk Adrian Newey-t. Adrian valóban a Williamshez akarna menni? Nem tudom, talán igen, de rengeteg opció közül választhat. Nem tudom, miért választaná a Williamst, de talán ő tudja. Talán ajánlanak neki valamit, amit más nem tud, mondjuk megkapja a fél csapatot. De nem akarod az ilyen dolgokat nyilvánosságra hozni, mert ha mégsem jön össze, akkor hülyének fognak nézni” – mondta az ex csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: