DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 2. kedd
F1

Red Bull: Nem lett hirtelen rossz autónk...

Christian Horner szerint a következő pályák sokkal inkább kedvezni fognak majd az RB20-asnak, úgyhogy nem kell túlreagálni a helyzetet.

Monacóban az eddigi leggyengébb hétvégéjét produkálta a Red Bull, Max Verstappen hatodik helye és Sergio Perez nullázása után pedig arról szólnak a hírek és a nyilatkozatok, hogy a semmiből véget érhetett az energiaitalosok uralma – a McLaren és a Ferrari részéről is úgy számolnak, hogy immár többszereplős lehet a csata az élen.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azért figyelmeztetett: senki ne gondolja, hogy hirtelen rossz autó lett az RB20-as.

„Szerintem a McLaren tett egy nagy lépést, a Ferrari lépése kisebb volt. Szóval nézzük meg a következő két-három futamot, most ugrunk bele igazán a bajnokságba. Lássuk Montrealt, Barcelonát, Ausztriát, Silverstone-t, a következő néhány pályát, hogy ott hogyan alakulnak a dolgok” – mondta Horner.

SI202405240670_hires_jpeg_24bit_rgb_resize



„Ez egy maraton és nem egy sprint. Ráadásul a monacói nehéz hétvégére számítottunk is, kemény volt az időmérő, ami nyilvánvalóan meghatározta, hogy mi elérhető a futamon” – tette hozzá.

„Semmit sem veszünk készpénznek, de szerintem a következő helyszínek jobban fognak kedvezni az autónknak, ami már idén is nyert öt nagydíjat, két sprintet, és hozott egy második helyet Miamiban. Szóval nem arról van szó, hogy a jó autónk hirtelen rossz lett. Egyszerűen a pálya nem kedvezett neki, így meg kell értenünk a gyengeségeket és meg kell oldanunk őket” – magyarázta a csapatfőnök.

Az elmúlt három versenyhétvégén mindenesetre Max Verstappen három ponttal kevesebbet szerzett Charles Lecerc-nél és csak néggyel szerzett többet Lando Norrisnál, ráadásul ha a konstruktőri pontszámokat nézzük, akkor ezen a három versenyhétvégén a Ferrari és a McLaren is eredményesebb volt a bikáknál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: