DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 17. hétfő
F1

„Teljes katasztrófa” volt Perez időmérője

Érthető módon katasztrofálisnak titulálta Sergio Perez monacói időmérőjét, miután már a Q1-ben véget ért számára a kvalifikáció. A mexikói kiesése két fő okát nevezte meg.

Borzasztó időmérőn van túl Sergio Perez: a Red Bull pilótája már a Q1-ben búcsúzott, csupán a 18. helyről kezdheti majd a holnapi Monacói Nagydíjat. A mexikóinak, akit egyébként Logan Sargeant is megelőzött a Williamsben, majdnem két tizedmásodperc hiányzott a továbbjutáshoz. A korai kiesését követően a pályán kialakult dugót és a pályaszéli falakról leesett matricákat hibáztatta.

„Rengeteg autó volt körülöttem a hatos-hetes kanyarban, a nyolcasban pedig valamilyen matricák voltak a kanyarcsúcsponton, úgyhogy azokat kellett kerülgetnem. Elvesztettem néhány tizedet, ami elég lett volna a továbbjutáshoz. Az első helytől fél másodpercre voltam, sajnos teljes katasztrófa volt ez. A hétvégének lényegében vége, mivel nincs előzési lehetőség. Nagyon fáj, mert ha egy normális kört sikerült volna autóznom, az elég lett volna, a dugó viszont nagyon megnehezítette a dolgunkat” – nyilatkozta Perez a kvalifikáció után a Formula.hu jelenlétében.



A Red Bull egyébként már a szabadedzéseken sem tűnt kifejezetten stabilnak, a Q1-es kiesésre viszont Perez sem számított, szerinte a mezőny elejében kellene lennie.

„Egész hétvégén szenvedtünk. Nem tudtunk rájönni, mit csinálunk az autóval. Sok mindenen változtattunk és egyszerűen nem tudtuk megtalálni a ritmust az időmérőn. Alapból hátrányban voltunk. Egyértelműen a Q3-ban lett volna a helyünk. Egy top ötös eredmény elérhető lett volna, hiszen a harmadik szabadedzésen is ötödikek voltunk” – mondta a mexikói a Sky F1-nek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: