DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 17. hétfő
F1

Piastri már a rajtnál megelőzné Leclerc-t

Elégedett a második helyezéssel, de meglehetett volna a pole-pozíció is – árulta el Piastri az időmérőt követően. Mivel nehéz előzni a monacói pályán, már az első kanyarban a Ferrari elé kerülne.

Másfél tizedes lemaradással a második rajtkockát szerezte meg a McLaren ausztrálja a Monacói Nagydíj időmérő edzésén, míg csapattársa, Lando Norris mögüle, a negyedik pozícióból rajtolhat a vasárnapi futamon. A pole-pozíciót Charles Leclerc szerezte meg, míg Max Verstappen belehibázott az utolsó gyorskörébe, így csak a hatodik legjobb időt futotta.

A kvalifikáció végén az ausztrál így felelt arra a kérdésre, hogy mi hiányzott a pole-pozíció megszerzéséhez: „Ha az első Q3-as köröm második felét és a második próbálkozásom első részét összerakjuk, meglehetett volna a pole. Néhány megingásom volt a vége felé, Charles pedig egész hétvégén elképesztően gyors volt.”



„Nem gondoltuk volna, hogy közel tudunk kerülni hozzá, de remek lesz az első sorból rajtolni, eddig is jól alakult a hétvégénk. Nem is lehetne jobb színekben kivitelezni ezt, mint amit viselek” – utalt Piastri a Sennára emlékező felszerelésére.

A McLaren ausztrálja így szeretné a vasárnapi nagydíjon az elsőséget megszerezni: „Egy jó rajt sosem hátrány, ha pedig megvan az első hely, ezen a pályán könnyű onnan kontroll alatt tartani a dolgokat – így ez az elsődleges célom.”

„Ha nem sikerül, a stratégia lesz a másik opciónk: igyekszem optimista maradni, de itt egyáltalán nem egyszerű előzni. Mindent megteszek majd, hiszen remek helyről vághatok neki a futamnak – megvan az esélye, hogy egy kiemelkedő napot zárjunk holnap.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: