DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 17. hétfő
F1

Leclerc: Bármi is történik, muszáj nyernünk

Bizakodóan várja a Monacói Nagydíjat Charles Leclerc, aki a leggyorsabbnak bizonyult a szombati időmérőn – a célja pedig egyértelműen a győzelem vasárnap.

Megszerezte a pole-pozíciót hazai pályán Charles Leclerc, a Ferrari pilótája indulhat az első helyről a holnapi Monacói Nagydíjon. Leclerc már az első Q3-as próbálkozása után is a leggyorsabb volt, az utolsó gyorskörén pedig tovább javított, így viszonylag simán, bő másfél tizedmásodperccel előzte meg a második helyen záró mclarenes Oscar Piastrit.

„Nagyon jó volt, igazán különleges érzés fog el itt egy időmérős kör után. Nagyon örülök a körömnek, eléggé izgultam, de borzasztóan jó érzés. Viszont a múltból már tudom, hogy a kvalifikáció nem minden, annak ellenére, hogy elég sokat segít nekünk a vasárnapi futamot illetően. Mindent tökéletesen össze kell raknunk holnapra, ez az elmúlt években nem sikerült. Most jobb csapat vagyunk, erősebb pozícióból várjuk a versenyt. Biztos vagyok benne, hogy nagyszerű dolgokat tudunk elérni holnap. A győzelem a cél” – mondta az időmérő után Leclerc.



2021-ben és 2022-ben is összejött a rajtelsőség a ferrarisnak hazai pályán, Monte-Carlóban, a dobogó legfelső fokára azonban még egyszer sem állhatott fel a hercegségben. Leclerc szerint az erős rajt kulcsfontosságú lesz holnap, valamint jó csapatjátékot remél.

„Jól kell elrugaszkodnom az elején, remélhetőleg Carlosnak (Sainz – a szerk.) is jó lesz a rajtja és követni tud engem az első kanyarban. Ha ez megvan, csapatként ki tudjuk használni az egy-kettőt, ez lenne a tökéletes helyzet. Bármi is történik, muszáj nyernünk” – zárta értékelését a „Monaco hercege” becenévre hallgató pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: