DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 17. hétfő
F1

Hamilton: Az időmérőre automatikusan két tizedet lassulok

Csak Russell kapta meg a Mercedes fejlesztését, ami a házon belüli vereséget magyarázza, azt viszont nem, mi történt a pénteken még második leggyorsabb Hamiltonnal.

A Monacói Nagydíj szabadedzésein még elképzelhetőnek tűnt, hogy a Mercedes akár második erő lehet a hétvégén: Lewis Hamilton a második helyen zárta a második gyakorlást, a harmadikon pedig a harmadik pozícióban végzett. Az időmérőn azonban egy ötödik és egy hetedik rajthely jutott George Russellnek és neki.

Bár a két versenyzőt csak két pozíció, köridőben pedig 0,078 másodperc választotta el egymástól, egészen eltérő hangnemben nyilatkoztak az időmérőt követően: az előrébb végzett Russell optimista, hogy ez a hétvége a fordulópont, a fejlesztéseket pedig óriási előrelépésnek tartja. Az újítások nélkül versenyző Hamilton annál levertebben nyilatkozott, és az időmérőre történt visszalépést domborította ki.



„Tegnap még nagyszerű volt az érzet. Nagyon keményen dolgoztunk, hogy javítsuk ezt az autót és már az első pillanattól fogva minden rendben ment. Tegnap és a délelőtti edzésen egyértelműen javultunk, pedig drasztikus változás nem történt. A csapat a gyárban végzett kemény munkával fejlesztést vitt az előző két versenyre, valamint erre a hétvégére is, de ide csak egyet, amit George kapott meg” – mondta a Sky kamerájának Hamilton.

„Számítottam rá, hogy nehéz lesz az időmérőn legyőzni George-ot, mivel ő kapta a fejlesztett komponenst, de azért nagyszerű látni, hogy hoztunk újdonságokat. Amint jött az időmérő, nem értem, mi történt. Azt már tudom, hogy automatikusan két tizedet vesztek az időmérőre fordulva, ami egyértelműen frusztráló, válaszom pedig nincsen rá. Én nem vezetek másképp, remek körei voltak, de valamilyen okból kifolyólag valami hiányzik” – értékelte a brit.

Hamilton 0,351 másodperc lemaradásban volt a Q1 végén: az említett két tizeddel számolva a második helyezett Oscar Piastri szintjén lenne.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: