DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 16. vasárnap
F1

„Ott vagyunk a vb-harcban” – Norris

Lando Norris szerint a McLarennek van egy nagy fegyvere, és könnyedén felzárkózhatnak majd akár a Red Bullra is, ha úgy fordul a helyzet.

Az elmúlt hetek bombaformája után Monacóba is bizakodva érkezett a McLaren, Lando Norris pedig arra mutatott rá a csütörtöki sajtótájékoztatón, hogy miért vannak jó helyzetben több más csapattal szemben:

„Szerintem a Ferrarival együtt valószínűleg mi vagyunk az a csapat, amelynél két autó is jól teljesít minden egyes szekcióban, minden időmérőn és minden futamon. Ha megnézzük a rajtrács nagy részét, akkor nem igazán ezt látni, általában van egy srác, aki nagy kört rak össze és jó futamot teljesít, a másik pedig nem annyira. Az egyik fegyverünk az, hogy mindig két autóval tudunk csatázni az élmezőnyben, szóval ha ez így marad, akkor igen, biztosan ott tudunk lenni a harcban” – mondta Norris a Formula.hu részvételével zajló beszélgetésen.

A brit pilóta az utóbbi három versenyhétvégén egyre közelebb tudott kerülni Max Verstappenhez, de a tabellán továbbra is jelentős a lemaradása – miközben a McLaren ugyan zárkózik, de még mindig a harmadik helyen áll, látható lemaradásban a második Ferrarihoz képest.

f1-norris-mclaren-monaco-2024



Ennek ellenére Norris úgy érzi, hogy mivel az erőviszonyok kiegyenlítődnek, ebből lehet még éles vb-harc.

„Ami a bajnoki esélyeket illeti, hatvan pontra vagyok Maxtól, nagyon sok van még hátra, szóval nyilván nem gondolok erre, és nem is változtat semmin, nem ezen gondolkodtunk az utóbbi négy hétben. Csak a jó eredmény elérése a lényeg, de az egyértelmű, hogy betettük magunkat a vb-harcba” – mondta. 

„Az első pár hétvégén sokat veszítettünk, az most fájdalmas, de még mindig csak a szezon harmadánál járunk, nagyon sok lehetőségünk les még. Tudjuk, hogy jönnek még dolgok a jövőben, és ha a helyzet fordul, akkor könnyedén felzárkózhatunk más csapatokra.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: