DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 3. hétfő
F1

„Pikáns Verstappen csapattársának lenni” – Perez

A mexikói szerint okai vannak, hogy nem mindenki sikeres a Red Bullnál: úgy érzi, ha más versenyez mellette, akkor ő is többször kitűnt volna.

Sergio Perez a negyedik idényét teljesíti a Red Bull Racingnél Max Verstappen csapattársaként, s az eddigi bő három közös szezon során csak elvétve volt képes felvenni a versenyt a hollanddal, sőt olykor közel sem igazán tudott kerülni hozzá.

f1-verstappen-perez-redbull-1



Ez utóbbira volt példa a legutóbbi F1-es Emilia-romagnai Nagydíj is, ahol Verstappen a pole-ból indulva szoros csatában győzött, míg Perez a Q2-ben kiesett és onnan is csak a nyolcadik helyig tudott visszakapaszkodni a futamon.

A mexikói pilóta úgy érzi, elképesztően nehéz dolga van bárkinek, aki a negyedik Formula-1-es vb-címe felé menetelő pilóta oldalán igyekszik jól teljesíteni:

„Nem fair, ha más versenyzők nevében beszélek, de megvannak az okai, hogy a Red Bull nem működik mindenki számára” – idézi Perezt a RacingNews365.com portál. „De elképesztően pikáns Verstappen csapattársának lenni. Biztos vagyok benne, hogy többször kitűntem volna, ha más lenne a csapattársam.”

f1-verstappen-perez-redbull-2

„Ugyanakkor ez egy fantasztikus kihívás is. Max a legjobb versenyző, egy komplett pilóta és ritkán hibázik. Nagyszerű egy ilyen csapattárs, mert tudod, hogy a határokat kell feszegetned és tökéletes hétvégéket kell teljesítened, hogy legyőzd őt.”

„Ha folyamatosan küszködsz és olyan csapattársad van, mint Max, aki hétvégéről hétvégére teljesít, akkor egy ördögi körbe kerülhetsz” – magyarázta Perez, aki tavaly maga is megtapasztalhatta ezt, amikor a szezon középső harmadában többször is kiesett már az időmérő korai szakaszában és több hibát elkövetett.

„Folyamatosan az autó beállításaid tanulmányozod, miközben valószínűleg már nem sok rejlik benne. Igazából csak újra kell hangolnod magad és mentálisan erősnek maradnod, mert olykor nagyon nehéz lehet. A Red Bullnál egyszerűen mentálisan erősnek kell lenned” – hangsúlyozta a Red Bull pilótája, akivel kapcsolatban egyébként Christian Horner csapatvezető hangsúlyozta: nem az imolai gyengébb szereplés dönti el, hogy maradhat-e 2025-re is náluk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: