DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

„Sok ideje nem volt ilyen rossz a helyzetünk” – Marko

Helmut Marko szerint az imolai győzelmük egyedül Verstappen zsenijének köszönhető – nagyban küzdöttek az autó egyensúlyával, így voltak kétségei az Emilia-romagnai elsőséggel kapcsolatban.

Az izgalmas utolsó köröket hozó imolai futamon a Red Bull a megszokottól eltérően legyőzhetőnek tűnt: Lando Norris mindössze hét tizedmásodperces lemaradással szelte át a célvonalat Max Verstappen mögött, egy hatalmas felzárkózást követően. A leintés után Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója így nyilatkozott a holland diadaláról a De Telegraaf oldalának:

„Lenyűgöző volt látni, Max egyszer sem hibázott, annak ellenére sem, hogy mekkora nyomás alatt volt a futam végén. Neki köszönhetően győztünk, hiszen megszerezte a pole-pozíciót szombaton. Ha például csak a harmadikként kvalifikál, nem is gondolhattunk volna az első helyre.”



Az utolsó körös hajszáról így nyilatkozott Marko: „Kicsit gyorsabban fogok öregedni, ha még több ilyen futam lesz… A kemény keveréken látható volt, milyen gyorsan lehűltek az abroncsaink, és ez mekkora tempóhiányt okozott. Őszintén aggasztott a helyzet. Szerencsére Landónak voltak kisebb belehibázásai, ezért nem tudott DRS-t használni az utolsó körökben.”

Utolérték a Red Bullt?

Arról, hogy mi lehet az oka a McLaren felzárkózásának és az energiaitalos alakulat visszaeső teljesítményének, így fogalmazott Marko:

„Eddig könnyebben a saját malmunkra tudtuk hajtani a vizet a versenyhétvégék során, azonban sok ideje nem volt ilyen rossz a helyzetünk, mint most. Az egykörös etapokon és a versenytempónk közben is nagyon nehezen találtuk a megfelelő egyensúlyt. Ez általában vagy az egyikre, vagy a másikra szokott csak érvényes lenni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: