DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 1. hétfő
F1

Jordan az életére esküszik, hogy Newey nem írt alá

Az Adrian Newey ügyeit menedzselő Eddie Jordan „az életére esküszik”, hogy nem állapodtak meg a Ferrarival – ugyanis Newey még nem is tudja, mit akar csinálni.

Önmagában nem kell különösebb jelentőséget tulajdonítani annak, hogy a sokszor sok pletykáról beszámoló Daily Mail újságírója, Jonathan McEvoy a múlt héten kijelentette, hogy Adrian Newey már aláírt szerződéssel rendelkezik a Ferrarival, az viszont annál beszédesebb, ahogy a sztártervező ügyeit menedzselő Eddie Jordan reagált erre.

Az egykori csapatfőnök a David Coultharddal közösen futtatott, Formula For Success podcastben beszélt arról, hogy egyelőre nem köttetett megállapodás sem a Ferrarival, sem mással. „Mindannyian imádjuk Jonathan McEvoy-t, de helytelenül beszél ennyire nyíltan arról, hogy egy bizonyos csapathoz, méghozzá a Ferrarihoz csatlakozik.”

eddiejordan



„Úgy beszélek erről, mint akinek tudnia kell az ilyesmiről, és ezzel nem adok ki semmilyen információt, egyelőre semmilyen megbeszélés nem történt velük” – mondta Jordan, és leszögezte, hogy egyelőre maga Newey sem döntötte el, mihez akar kezdeni.

„Azóta csinálja ezt, hogy az egyetemen megálmodta, hogy mérnök akar lenni. A Leyton House, majd a Williams, aztán a McLaren és most a Red Bull... Jézusom, a fickó hatvanvalahány éves, most kapja meg az új hajóját, és szerintem az összes potenciális csapat mellett, van még egy, akikre gondolnia kellene. Magára és Amandára” – utalt Jordan a tervező feleségére.

newey-miami-4

„Csodálatos otthonuk van Fokvárosban, sokat találkozunk, kiváló barátaim. Legyünk teljesen világosak, ez kizárólag Adrian döntése lesz, ahogy annak lennie is kell, de a döntés nem egyértelmű” – mondta Jordan, majd a hírt megíró újságírónak üzent, méghozzá elég határozottan:

„Szeretem, amit csinálsz, de tudod, ez most téves. Az életemre esküszöm. Jelenleg nem akarunk egyetlen bizonyos irányba tartani, inkább megnézzük a lehetőségeket, és hagyjuk, hogy az emberek jöjjenek el hozzánk beszélgetni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: