DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

Vettel Sennáék nevét kiabálta a sisakban

Rendkívül érzelmes pillanatokat élt át Imolában a négyszeres F1-es bajnok Sebastian Vettel, aki brazil és osztrák zászlót lobogtatva körözött Senna régi McLarenjében.

Az imolai versenyhétvégén Ayrton Sennára és Roland Ratzenbergerre emlékezett az F1-es mezőny, s a két 30 éve elhunyt pilóta előtti tisztelgés központi alakja Sebastian Vettel volt, aki a hétvége elején emlékfutást szervezett, a nagydíj előtt pedig meghajtotta a brazil legenda egyik McLarenjét, sisakján Senna és Ratzenberger dizájnját viselve.

vettel-senna-1



Az MP4/8-assal megtett körökről a négyszeres világbajnok így nyilatkozott: „Őszintén, az egyik legszebb pillanat volt, amit a volán mögött átéltem. Egyedül voltam a pályán, és nem versenyeztem, de így is fantasztikus az autót vezetni. Imádom ezt az autót.”

Vettel brazil és osztrák zászlót lengetve tisztelgett a két versenyző előtt. Mint az közismert, Senna tragédiája után egy osztrák zászlót találtak az autójában, amelyet az előző nap elhunyt Ratzenbergerért tervezett előhúzni a verseny leintése után.

vettel-senna-2

„Nálam voltak a zászlók, és abban a pillanatban, amikor elővettem őket, az emberek megőrültek. Olyan nagyszerű pillanat volt. A nevüket kiabáltam a sisakban” – idézte fel Vettel azokat a rendkívüli perceket. „Az is nagyon-nagyon különleges volt, hogy az osztrák zászlót is kihúzhattam, ahogy Ayrton akarta, és ez is igazán hozzátartozik, mert azon a vasárnapon az osztrák zászló volt az autójában.”

„Őrületes látni, hogy a név és az örökség még mindig mennyi örömet és szenvedélyt okoz az embereknek” – mondta Vettel, aki az emlékfutásról is szólt pár szót: „Úgy érzem, hogy ők egy olyan kollégáink, akikkel sosem volt alkalmunk találkozni, sosem volt alkalmunk versenyezni ellenük, de az emlékükkel találkoztunk.”

vettel-senna-3

„Szóval nagyon boldog vagyok, hogy csütörtökön megélhettem azt a nagyszerű pillanatot, amikor együtt futottunk a pályán a versenyzőkkel, az F2-es és az F3-as pilótákkal is. De az autóban ülni és kivenni a zászlót, hihetetlen volt” – mondta, majd így folytatta:

„Hihetetlen tehetség volt, és az egyik legjobb autóversenyző, akit valaha is láttunk. De emellett egy hihetetlen ember is volt, aki fontos dolgokért állt ki hazájában, és megpróbált küzdeni a szegénység ellen. Együttérző volt és lelkiismeretes, és ezért is gondolom, hogy nagyon fontos emlékezni rá.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: