DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

Leclerc erősnek érezte a Ferrari tempóját

Legalábbis a kemény gumis etapja elején… Győzni szeretett volna Imolában a tifosi előtt, de így is bizakodó az F1-es szezon további részét illetően.

Az egész mezőnyben az egyik legjelentősebb fejlesztési csomaggal érkezett meg a Formula-1-es Emilia-romagnai Nagydíj hétvégéjére a Ferrari, amely végül nem váltotta meg a világot, és Miami után ismét csupán harmadik erőnek tűnt a Scuderia a Red Bull és a McLaren mögött.

Ez mindenekelőtt Charles Leclerc dobogós pozíciójában mutatkozott be: a monacói egyszerre volt némileg csalódott, hogy nem tudott a Ferrari hazai pályáján nyerni, de így is talált bőven optimizmusra okot adó tényezőket a ma mutatott produkciójukban:

f1-leclerc-ferrari-imola-2



„Legalább egy dobogó. Természetesen akkor vagyok nagyok boldog, ha nyerünk, de ma ez nem igazán sikerült” – értékelt közvetlenül a leintést követően Leclerc. „Eléggé gyorsak voltunk a kemény gumis etap elején, elkezdtem nyomni neki, próbáltam némi nyomást helyezni Landóra. Később aztán ők voltak hihetetlenül gyorsak.”

„Összességében ma elég erős volt szerintem a versenytempónk, tegnap az időmérőn hiányzott ez. Megnéztük, az első egyenesben veszítettünk sokat, ezt fogjuk különösképp megvizsgálni. A kör többi részében gyorsak voltunk, szóval ez jónak tűnik a szezon hátralévő részére. Mindenesetre hihetetlen érzés a dobogóra állni itt Imolában a tifosi előtt.”

Leclerc először állhatott dobogóra Imolában, néhány nap múlva pedig már saját hazai közönsége előtt, Monte-Carlo utcáin bizonyíthat: „Monaco nagyon különleges lesz természetesen. Főleg azok után, hogy itt Imolában nyilván nagyon sok a pirosba öltözött szurkoló. Mindig jó érzés ezt látni” – fogalmazott a pilóta.

A Ferrari versenyzője amúgy az utóbbi futamokon nyújtott konstans teljesítménye révén feljött a világbajnoki összetett pontversenyben a második helyre, megelőzve a Red Bull-os Sergio Perezt is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: