DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 5. péntek
F1

„Előny lesz Newey, de hogy mekkora…” – Verstappen

A regnáló F1-es világbajnok szerint a Red Bulltól távozó tervező bárhol érték lenne, de az kérdéses, mekkora ráhatása lesz a 2026-os új autókra.

Május 1-jén vált hivatalossá, hogy szűk egy év múlva elhagyja a Red Bull Racinget Adrian Newey, sőt a Formula-1-es csapattal kapcsolatos teendők helyett már most a Goodwoodban bemutatandó RB17-es hiperautóra koncentrál.

A Miami Nagydíj hétvégéjén az energiaitalosok világbajnoka, Max Verstappen elmondta, hogy szerette volna természetesen, ha a 65 éves szakember marad a csapatuknál, de azt is megjegyezte, hogy egy ilyen nagy név távozása akár előnyös folyamatokat is elindíthat azáltal, hogy fiatal tehetségek léphetnek az előtérbe.

Később aztán a címvédő arról is beszélt, hogy vajon Newey milyen hatással bírhat, ha esetleg annak ellenére, hogy saját bevallása szerint egy ideig biztosan pihenni szeretne, mégis kikötne egy rivális alakulatnál már 2025-ben:

f1-verstappen-newey-redbull



„Egy olyan ember, mint Adrian, a tapasztalatával és persze a csapatunktól vitt tudásával, mindig előny lesz” – idézi Verstappen szavait a RacingNews365.com szakoldal. „Másfelől viszont 2026-ban megint nagyon-nagyon mások lesznek az autók, mint most. Mielőtt esetleg egy másik csapathoz tudna csatlakozni 2025-ben, az új autókat már elkezdik tervezni.”

„Úgyhogy nem tudhatjuk, mekkora hatása lehetne. De egyértelmű, hogy az új szabályokkal bárhova is megy esetleg, a tudásával sokat vihet magával ahhoz a csapathoz.”

 

A „második családjának tagját” veszíti el Verstappen

Amellett, hogy a Red Bull minden idők talán legsikeresebb F1-es tervezőjét veszíti el Newey jövő évi távozásával, Verstappen arról is beszélt, hogy emberként is szoros szálak fűzték a szakemberhez:

„Mint mondtam, emberként és barátként a második családom része volt a csapaton belül. Mindig azt akarnánk, hogy maradjon. De végső soron ilyen az élet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: