DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 18. kedd
F1

Pierre Wache marad a Red Bullnál, ő tervezi a 2026-os F1-es autót

Adrian Newey távozásával átveszi az irányítást a Red Bullnál, és az ő vezetésével tervezik meg az új szabályrendszer szerint épülő autót Milton Keynesben.

Marad a Red Bullnál Pierre Wache: erről számolt be saját forrásaira hivatkozva a Racingnews365.com. A portál úgy tudja, hogy Wache tavaly írt alá egy 2028-ig szóló szerződést, amelyet idén februárban megerősített, és tartja is magát ehhez, nem távozik Adrian Newey-val, sőt várhatóan még nagyobb szerepet kap a mérnöklegenda kiválásával.

A Red Bull 2026-os, új szabályrendszer szerint épült autója lesz tehát az első, amit már Wache irányításával fog elkészíteni az alakulat, ez lesz számára az eddigi legkomolyabb vizsgafeladat, bár a hírek szerint az utóbbi években is fokozatosan egyre nagyobb terhet raktak rá, és egyre több felelősség terhelte őt az autók tervezésével kapcsolatban.

Nem véletlen, hogy a rivális istállók őt is megpróbálták elhappolni Milton Keynesből, a Ferrari például erősen érdeklődött iránta az utóbbi időszakban. Persze ha a Scuderia Newey-t szerzi meg, akkor aligha lesz elégedetlen...f1-redbull-wache

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: