DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 16. vasárnap
F1

Verstappenék találkoznak a Mercedesszel a jövő miatt?

A Miami Nagydíj ebből a szempontból is fontos lehet: Max Verstappen stábja átbeszéli a helyzetet a Mercedes képviselőivel.

Német és spanyol sajtóértesülések szerint a Miami Nagydíj után (vagy közben) leül egymással beszélgetni a Mercedes és Max Verstappen stábja a holland klasszis potenciális átigazolásáról. 

Toto Wolff továbbra sem tett le arról, hogy a háromszoros (addigra akár négyszeres) világbajnokkal pótolja Lewis Hamiltont 2025-től, és ezért minden követ hajlandó megmozgatni, a hírek szerint anyagi akadályok nem igazán fogják korlátozni a megállapodást. 

f1-verstappen-mercedes-hamiltonVerstappen stábja állítólag úgy gondolja, hogy a holland egy gyengébb autóval is képes lehetne nyerni, de a jelenlegi Mercedes még így sem alkalmas arra, hogy győzelmekről lehessen beszélni 2025-ben – nagy kérdés, hogy mit tud garantálni Brackley ezzel kapcsolatban, hiszen ebben a pillanatban két partneristálló, a McLaren és az Aston Martin is jobban működik, mint az útkeresésben lévő gyári alakulat.

Az értesülések szerint Wolff dr. Helmut Markót is „átvenné” a Red Bulltól, akivel Verstappen nagyon szoros kapcsolatot ápol – és természetesen szeretné megszerezni az energiaitalosoktól távozó Adrian Newey-t, aki újabb komoly lökést jelenthetne a Verstappen-szerződés felé.

Az értesüléseket kezeljük kisebb fenntartásokkal, és tegyük első helyre azt a tényt, hogy a Red Bull 2025-ben minden bizonnyal Newey nélkül is bajnokesélyes autóval, bajnokesélyes motorral fog rendelkezni, míg a Mercedes az utóbbi három év alapján aligha – 2026 persze már egy másik kérdés.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: