DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 18. kedd
F1

„Fél tizedek döntenek” az F1-es alsóházban

Laurent Mekies szerint csak akkor szerezhet pontot az F1-es mezőny második fele, ha mindent tökéletesen csinál, és ez éles munkára sarkall mindenkit.

Izgalmas csatákat láthatunk idén az F1-es mezőny második felében: öt csapat (VCARB, Haas, Stake, Williams, Alpine) küzd életre-halálra még akkor is, ha a jelenlegi rendszerben nem sok esélye van a pontszerzésre. 

A Williams, az Alpine és a Stake még nem is iratkozhatott fel erre a listára, míg a Haas öt, a VCARB pedig hét egységet gyűjtött eddig – de folyamatosan változó, éles harc dúl közöttük azért, hogy ki csaphat le egy olyan adódó pontszerző alkalomra, amikor az öt topcsapat közül valaki hibázik.

SI202404200205_hires_jpeg_24bit_rgb_resize„Sosem bíztuk el magunkat azzal, hogy miénk a leggyorsabb autó ebből az ötösből” – mondta az Autosportnak Laurent Mekies, a VCARB csapatfőnöke.

„Ausztráliában fél tizedmásodperccel lettünk azok, Japánban is ugyanennyivel, és másfél tizeddel kaptunk ki Kínában. A versenyeken valószínűleg egálban voltunk, vagy fél tizedmásodpercek döntöttek. Ez mindig nagy csata, és egy fantasztikus feladat mindenki számára, mert mindenkinek éles hétvégéket kell teljesíteni, és minden szempontból erősnek kell lenni” – magyarázta.

„Csak így lehet pontot szerezni, és ha egyetlen elem, legyen az akár a gumikezelés, a stratégia vagy bármi nem sikerül, akkor már el is engedhetjük azt a pontot” – tette hozzá.

 

Fejlesztési csomaggal jönnek a Miami Nagydíjra

A VCARB ebben az éles alsóházi csatában próbál az élre törni, és a soron következő Miami Nagydíjra egy új fejlesztési csomaggal érkezik. 

„Lesz egy frissítésünk Miamiban, ami segíthet abban, hogy továbbra is ott szörföljünk ennek az ötösnek a legtetején. De semmire sincs garancia ebben a csoportban, az ellenfeleink is hozzák a fejlesztéseiket, és csak akkor férhetünk be a top tízbe és szerezhetünk pontot, ha mindent jól csinálunk” – tette hozzá Mekies.

SI202404210478_hires_jpeg_24bit_rgb_resize

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: