DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Sajtó: Új ázsiai futamot akar az F1?

Thaiföld lehet az egyik jelölt, de Stefano Domenicali két új helyszínre látogat el ezen a héten, hogy egyeztessen a jövőről.

Sajtóhírek szerint Ázsiában szeretne tovább terjeszkedni az F1, és egy új futamot szeretne betenni a versenynaptárba ebből a régióból. A Racingnews365.com értesülései szerint Stefano Domenicali, az F1 vezérigazgatója ezen a héten két új országba is ellátogat, ahol a potenciális F1-es nagydíjrendezésről egyeztet az érintettekkel.

A múlt heti Pitwallban mi is beszéltünk Dél-Koreáról, mint potenciális jelentkezőről, de egyes hírek szerint Thaiföld is F1-es nagydíjrendezésről álmodik: Chai Watcharong kormányszóvivő beszélt is a Thansettakijnak arról, hogy dolgoznak a projekten, és közúton szeretnék tető alá hozni a futamot a jövőben.

29-shanghai-2024.jpg_resize



Az F1 már kiadott 2025-ös versenynaptárában Kína, Japán és Szingapúr képviseli Ázsiát, amennyiben Bakut inkább számoljuk Európához, és a sportág vezetésének szándékában áll jobban bevonni a száguldó cirkusz körforgásába ezt a földrészt.

Sanghaj ezen a hétvégén tért vissza öt év szünet után, korábban pedig többek között Vietnám is erős jelöltnek számított a csatlakozásra, de abból a projektből végül nem lett semmi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: