DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 21. kedd
F1

„Abszolút nem eladó a csapat” – Famin

Az Alpine F1-es vezére elismerte, hogy nehéz időszakon mennek keresztül, de továbbra is keményen dolgoznak a céljaik elérésén.

Borzalmas idénykezdetet produkál eddig a Formula-1-ben az Alpine, amely a tavalyi konstruktőri hatodik helyezés után a sereghajtók közé zuhant vissza a mezőnyben. Nem meglepő, hogy már az első nagydíjak során felröppentek olyan pletykák, hogy a Renault akár el is adhatja az enstone-i alakulatot – ám ezt előbb egy rövid kommünikében cáfolta az alakulat, majd Bruno Famin csapatfőnök is nyilatkozott erről a Formula1.com portál hasábjain:

f1-alpine-suzuka-1_1„Egy igazi projektünk van az Alpine-nál. Az a projektünk, hogy növeljük az Alpine márka ismertségét globálisan az autósporton és különösképp a Formula-1-en keresztül. A felsővezetés teljes támogatását élvezzük. A csapat abszolút nem eladó. Tovább fogunk hajtani, hogy elérjük a céljainkat” – jelentette ki Famin, aki persze azt elismerte, hogy nehéz időszakot él meg a francia alakulat:

„Ez nem egy mókás időszak. Nem tartunk ott teljesítmény tekintetében, ahol szeretném, nem a 15-16. helyekért dolgozunk ebben a projektben. Elöl akarunk menni, fejleszteni akarunk az autó teljesítményén – és a lehető leghamarabb dobogós helyezésekért és győzelmekért akarunk harcolni.”

„Mindenki érti, hogy ez nem könnyű feladat. Nagyon is nehéz kihívás – tisztelnünk kell a riválisainkat. Ahhoz, hogy elöl harcolhassunk, emelnünk kell a szintet és javulnunk kell” – hangsúlyozta az F1-es csapatvezetői posztján idén véglegesített Famin.

f1-alpine-suzuka-2_1

„A csapatunk történetében, amelyet akkor még Renault-nak hívtak, a projekt 70-es évekbeli kezdetén mindenki nevetett rajtunk, mégis erősek voltunk azokban a pillanatokban. Most is ki akarjuk használni ezt. Tudjuk, hogy mindenkinél vannak hullámvölgyek és hullámhegyek. Mi most mélyen vagyunk, de ezt arra használjuk, hogy rövidesen erősebbé váljuk és végrehajtsuk a szükséges változtatásokat csapaton belül ahhoz, hogy elérjük a céljainkat.”

Famin hozzátette: „A mostani autó az előző menedzsment eredménye. A fontos azonban az, amit most csinálunk. És elégedett vagyok azzal, amit csinálunk. De persze hosszú út áll előttünk és rengeteg munka vár ránk.”

Az Alpine-vezér arról is beszélt, hogy a háttérben gőzerővel dolgoznak a 2026-os új motorokon is, a projekt pedig az ütemterv szerint halad. A csapatnak feltett szándéka, hogy a szűk két év múlva esedékes szabályváltozások során legkésőbb visszatérjenek az F1-es élmezőnybe.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: