DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 21. kedd
F1

Norris: Király lenne örökre a McLarennél maradni

Nagyon menőnek tartja, hogy Lewis Hamilton bevállalta a Ferrarihoz szerződést, de Norris a maga részéről el tudja képzelni, hogy örökre a McLarennél marad.

Bár a McLaren katasztrofálisan kezdte a 2023-as szezont, a fejlesztések a Red Bull mögötti üldözőbolyba repítették őket, s végül számos dobogós helynek örvendhettek – így aztán nem is volt kérdés, hogy Lando Norris aláírja a csapat által felkínált hosszú távú szerződéshosszabbítást, ami a következő időre kivette őt a pilótapiaci körforgásból.

norris-australia-2A Racernek nyilatkozva Norris kifejtette, hogy mivel a szerződése egyébként is 2025-ben járt csak le, az egy évvel ezelőtti nehéz időszakban sem gondolkodott a távozáson – már csak azért sem, mert tudta, hogy mi készül a wokingiak boszorkánykonyhájában. És persze nyilván azt is elismerte, hogy eljött volna az a pont, amikor felmerül benne a váltás gondolata, ha a dolgok nem fordulnak jobbra, végül nem jutott el odáig.

„Én sosem voltam az a fajta, aki túlságosan előre gondolkodik. Nagyon boldog vagyok, ha csak azzal foglalkozhatom, amit éppen tennem kell” ” – idézi a lap a brit versenyzőt. „Egyszerűen nem siettem semmit. De aztán minden megfordult, sikeresek lettünk, folyamatos jó tendenciát mutattunk, és ez ösztönzött arra, hogy még tovább maradjak.”

norris-2024-bahrein-1

Amikor megkérdezték, hogy gondolt-e már arra, hogy örökre a McLarennél marad, Norris természetesen igennel felelt, de azt is elismerte, hogy „menőnek” találta Hamilton döntését, melynek értelmében a Ferrarihoz szerződik. És hogy ő is megtenné-e…?

„Nem azt mondom, hogy a Ferrarihoz akarok menni, csak azt mondom, hogy vannak bizonyos dolgok, amiket egyszerűen csak menő megtenni. Azért vagyok az F1-ben, mert szeretem a versenyzést, semmi másért. Azért kezdtem el hat-hét éves koromban, mert imádtam, méghozzá anélkül, hogy bármit is tudtam volna arról, hogy mi fog történni a későbbiekben” – mondta, majd így folytatta:

norris-melbourne

„Szóval most is ugyanez az ok: azért csinálom, mert szeretem. Csak most már mindenféle bónuszok is járnak vele. Számomra mindig az a legfontosabb, hogy élvezzem, és azt csináljam, amit akarok, a többi dolog pedig csak egyfajta bónusz az út során, és nem gondolok másra” – fejtette ki Norris, aki még egyszer hangsúlyozta, mennyire szereti csapatát:

„Azt hiszem, az egy király történet lenne, ha mindig is a McLarennél maradnék. Szeretem ezt, szeretem a csapatomat, szeretem az embereket, akikkel együtt dolgozom, boldog vagyok, és ha ez mindig így megy... De ott van a másik részem, a versenyző, aki nyerni akar” – mondta Norris, majd hozzátette, hogy meg kell találni, mikor mit részesít előnyben, az érzelmeket vagy a sikerorientáltságot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: