DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

„Nem lehetett volna jobb” – Verstappen

Minden összeállt a Red Bull holland pilótájának a japán futamra. A világbajnok boldogan nyilatkozott, a következő kínai hétvégét pedig kíváncsian várja.

Az ausztrál kiesést követően visszatért a dobogó legfelső fokára Max Verstappen, aki komolyabb küzdelem nélkül szerezte meg az első helyet Sergio Perez és Carlos Sainz előtt. A holland versenyző elégedetten nyilatkozott, semmilyen problémája nem volt:

„Igen, nagyon szép volt” – kezdte Verstappen. „A rajtnál elöl kellett maradnom, utána pedig az autó egyre jobb lett a verseny alatt, lehet, hogy a felhők miatt. Tehát nagyon jó volt, minden jól működött, a kiállások jók voltak, jó volt az energia, úgyhogy nem lehetett volna jobb.”

A holland pilóta harmadik sikerét szerezte idén a negyedik versenyen, csupán a melbourne-i technikai hiba tudta eddig legyőzni őt: „Igen, egy kis bökkenő volt számunkra az előző verseny, de örülök, hogy újra az élen vagyunk. Nagyszerűek a szurkolók, fantasztikus itt nyerni – a Honda miatt is.”

A világbajnokot arról is megkérdezték, hogy mit gondol a következő hétvégéről, a visszatérő Kínai Nagydíjról: „Elég hektikus lesz, főleg a sprintes hétvége miatt. Régóta nem voltunk ott, és csak egy szabadedzésünk lesz, hogy újra megismerjük, úgyhogy érdekes lesz” – összegzett a holland, aki ismét növelte előnyét a vb-tabella élén.



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: