DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Wolff: Néhány jó F1-es pilóta más csapathoz írhat alá...

Sebastian Vettel leigazolásáról is beszélt Toto Wolff, aki szerint egyelőre nem szabad elköteleződniük senki felé, várniuk kell.

Természetesen a pilótakérdésről, Lewis Hamilton 2025-ös pótlásáról kérdezték Toto Wolffot, a Mercedes csapatvezetőjét az F1-es Japán Nagydíj pénteki napján, a csapatfőnökök sajtótájékoztatóján.

Wolff külön kérdést kapott Sebastian Vettellel kapcsolatban, akit talán az indokoltnál erősebben összekötnek a szabad üléssel annak ellenére, hogy az osztrák korábban nem említette a négyszeres világbajnokot a potenciális jelöltek között.

„Sebastian egy olyan pilóta, akit sosem hagysz ki a számításból. Szerintem a pályafutása fenomenális, és néha a szünet is jót tesz, át lehet gondolni, hogy mi fontos, és újragondolni a motivációt. De ahogy mondtam korábban, nem hoztunk még döntést, és a következő hetekben nem is akarjuk ezt megtenni” – mondta Wolff Vettelről, aki korábban szintén beszélt a Mercedes-ülésről, ez a nyilatkozata itt olvasható!

f1-woflf-mercedes-japan-2024



Wolff szavai alapján Max Verstappen, Fernando Alonso, Carlos Sainz és Andrea Kimi Antonelli lehet igazán esélyes erre a pozícióra, de most úgy fogalmazott, hogy gyorsan változik a helyzet.

„Tudom, hogy a pilótapiac nagyon dinamikus. Néhányan az igazán jó srácok közül azon vannak, hogy aláírnak más csapatokhoz, mi pedig folytatni akarjuk a megbeszéléseket, és nyitva akarjuk hagyni a lehetőségeinket” – mondta.

„Ebben a fázisban túl korai lenne elköteleződnünk egy versenyző irányába, mindegy, hogy egy nagyon fiatal, vagy egy nagyon tapasztalt pilótáról van szó. A következő hónapokban több fogalmunk lehet erről.”

A Mercedes pilótakérdését nemrég mi is részletesen kitárgyaltuk: ajánljuk figyelmetekbe az ezzel a témával foglalkozó Pitwall Talkot:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: