DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Érdeklődés hiányában „elmaradt” az F1-es Japán Nagydíj második szabadedzése

Az eső miatt senki nem akart érdemi kört megtenni, a csapatok úgy döntöttek, hogy kiülik a második szabadedzést.

Érdeklődés hiányában tulajdonképpen elmaradt az F1-es Japán Nagydíj második szabadedzése, legalábbis annak érdemi része: az elején esett az eső, majd hiába volt autózható a pálya, a csapatok közül senki sem akart érdemi munkát végezni, hiszen a hétvége folytatására nézve nem volt reprezentatív ez az időjárás. Vagyis ugyan a pálya alkalmas volt a körözésre, de a csapatok úgy döntöttek, hogy nem kockáztatnak egy esetleges balesetet, nem használnak el egyetlen szett gumit sem, mert nem látták értelmét.

Végiggurulós próbakört is csak néhányan tettek meg, mért kört pedig mindössze öt versenyző írt fel az eredménylistára: sokáig Yuki Tsunoda állt az élen, kilenc tizedmásodperccel megelőzve csapattársát, Daniel Ricciardót, majd három perccel a vége előtt Oscar Piastri, Lewis Hamilton és Charles Leclerc feltette a lágy slickeket, így feliratkozott a két VCARB elé.

A szabadedzés nagy nyertese így Logan Sargeant, aki az első edzésen összetörte a Williamst, és bár a csapat tájékoztatása szerint a karosszéria nem sérült, de a futómű és a sebességváltó igen, és nem sikerült megjavítani időben, így amúgy is kihagyta volna ezt az egy órát. Így viszont nem veszített vele semmit Alexander Albonhoz és a többiekhez képest, hiszen mindenki a garázsban ülte végig az FP2 idejét, ahogy ő is.

A nap sorrendje így az első szabadedzés alapjám határozható meg, annak összefoglalója és végeredménye ezen a linken olvasható!

Folytatás magyar idő szerint szombaton reggel 4:30-kor a harmadik szabadedzéssel, ami a várakozások szerint esőmentes lesz.



f1-japan-fp2

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: