DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

„Szinte mindenkivel” tárgyal és felpörgetné az eseményeket Sainz

Nincs fejlemény a Ferraritól távozó pilóta F1-es jövőjével kapcsolatban, de a spanyol jelezte: „inkább előbb, mint utóbb” pontot tenne a kérdés végére.

Immár több mint két hónapja tudni lehet, hogy Carlos Sainz a 2024-es idény végén elhagyja a Ferrarit, hiszen a Scuderia leigazolta a következő szezonra Lewis Hamiltont. Továbbra sem dőlt el azonban, merre viszi az útja a spanyolt: eddig a sajtóban felröppent már vele kapcsolatban az Aston Martin, a Mercedes, a Red Bull és a 2026-ban Audivá váló Sauber is.

f1-sainz-ferrari-1



Természetesen a kérdés az F1-es Japán Nagydíj sajtótájékoztatóján is előkerült, Sainz azonban nem igazán tudott friss fejleményekkel szolgálni. Azt azonban hangsúlyozta a pilóta, hogy sok istállóval egyeztetnek, és szeretné, ha minél előbb eldőlne a sorsa:

„Beszélek néhányakkal, mivel ezt is kell tennie a menedzsmentcsapatomnak akkor, ha még nincs munkám a következő évre. Gyakorlatilag mindegyikükkel beszélünk. Ez csak annak a kérdése, hogy jobban belemenjünk a részletekbe, hogy melyek a reális lehetőségek és mik a legjobb opciók nekem és a jövőm szempontjából.”

„Nincs hírem vagy mondandóm számotokra ennek kapcsán. Csak annyit mondhatok, hogy itt az ideje mindent felgyorsítanunk, és remélhetőleg inkább előbb, mint utóbb sikerül ezt megoldanunk” – fogalmazott a Formula.hu virtuális jelenlétében Sainz. A folyamatos felpörgetése egyébként többek között az Audi szándéka is: mint arról írtunk, értesülések szerint a németek a hónap végéig adtak időt Sainznak a döntésre.

f1-sainz-ferrari-2

Újra százszázalékosnak érzi magát

Sainz két hete úgy nyert Melbourne-ben, hogy előtte nem sokkal vakbélműtéten esett át. Értelemszerűen az Ausztrál Nagydíjon még nem is volt csúcsformában, a Ferrari versenyzője azonban mostanra már újra szinte a topon érzi magát:

„A héten már kerékpároztam is. Egy hétre Ausztráliában maradtam. Elkezdtem már az edzőterembe is újra lejárni. Nyilván még mindig nem emelek nehéz súlyokat, mint tettem azt a múltban, de legalább el tudom végezni az edzéseket. Újra százszázalékosnak érzem magam, igen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: